Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sivok má přetržený křížový vaz v koleni a nestihne kvalifikaci ME

Praha - Fotbalový reprezentant Tomáš Sivok se dnes v Praze podrobil vyšetření, které potvrdilo, že má přetržený křížový vaz v levém koleni. Obránce Besiktase Istanbul čeká příští čtvrtek operace a několikaměsíční klid. Bude tak českému národnímu týmu chybět při podzimním startu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy. Řekl to hráčův manažer Jiří Müller.

Sivok si poranil koleno na úterním tréninku, když se s Besiktasem chystal na odvetný zápas Evropské ligy proti Viktorii Plzeň. Šestadvacetiletý bek či defenzivní záložník odcestoval z Turecka do Čech a dnes dopoledne podstoupil u lékaře Jiřího Váchala vyšetření, které potvrdilo diagnózu.

Přesně za týden půjde Sivok na operaci. Na klinice v Praze-Vysočanech se podrobil stejnému zákroku už před pěti lety, kdy si přetrhl pro změnu křížový vaz v pravém koleni.

Sivoka čeká několikaměsíční klid, mimo hru bude přibližně půl roku. Vynechat tak musí podzimní start evropské kvalifikace, ve které sehraje český národní tým celkem tři zápasy s Litvou, Skotskem a v Lichtenštejnsku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články