Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sivok: Bulharští čerti mohou mít problém s disciplínou

Praha - Ačkoli bulharští fotbalisté v kvalifikaci o postup na mistrovství světa už doma dvakrát ztratili body, podle českého reprezentanta Tomáše Sivoka ještě nebudou hrát v Praze o udržení naděje na postup. Proto od nich nečeká výraznou ofenzivní snahu, ale spíše koncentraci na obranu a rychlé brejky. Klíčový muž defenzivy zároveň doufá, že v duelu s nepříjemným soupeřem přijdou národní tým povzbudit na Letnou fanoušci, přestože považuje vstupenky na utkání za až příliš drahé.

Bulharsko dosud v kvalifikaci remizovalo 2:2 s Itálií a 1:1 s Dánskem a porazilo 1:0 Arménii. Pokud by Bulhaři prohráli v Praze, jejich postupové šance by se výrazně zmenšily. Sivok si to ale nemyslí. "Kvalifikace je stále na začátku a ve hře je ještě hodně bodů, takže pro ně to u nás ještě není rozhodující zápas," mínil reprezentační stoper. "Ztratili body s dvěma týmy, které jsou v první desítce na světě, což pro ně nemusí být zas tak špatné. S Dánskem navíc uhráli remízu i v dlouhém oslabení, takže špatný mančaft to nebude. Pokud by se nám to povedlo zvládnout, bylo by to fantastické," dodal.

Bulharsko je podle něj hodně nepříjemný tým svou rychlostí a agresivitou. "Jsou to takoví čerti, jak se říká. Rychlí, nepříjemní, mají velmi dobrý přechod do útoku. A jsou temperamentní. Vím, že už dostali dvě červené, ale nevím, za co to bylo. Každopádně mohou mít problém s disciplínou. To může být trochu výhoda. Myslím si ale, že už si na to dají pozor, protože po těch červených už budou pod tlakem trenéra," odhadl Sivok.

Berbatov by byl čitelnější

Trochu ho mrzí, že v bulharském národním týmu už není kanonýr Dimitar Berbatov. "Má sice velkou kvalitu, ale zase bychom věděli, na koho se připravit. Takhle je to těžší. Je to trochu podobné jako u nás. Na nás se také nikdo nemůže připravit, protože hrajeme hlavně jako tým a góly dává více hráčů. Ale teď máme Rézu (Jan Rezek), který dává góly jako na běžícím pásu. Na tréninku to klukům střílí, i Pegasovi (Tomáš Pekhart)," prozradil Sivok.

Očekává, že soupeř přijede s defenzivní taktikou a hrou na rychlé brejky. "Na to mají vhodné typy hráčů. Bude záležet na nás, co jim povolíme a jak se nám bude dařit ty jejich brejky zachytávat. Pokud by se nám to nedařilo jako v první půli s Finskem, tak bychom si z toho udělali velké komplikace," tuší Sivok.

I proto doufá, že bude mít národní tým v hledišti podporu podobnou, jako měl v pátek v Plzni proti Maltě. I když se trochu obává, že fanoušky od cesty na stadion odradí ceny vstupenek, které vyjdou na 400 až 1 500 korun.

Je nám líto, video expirovalo.
Reprezentanti zvou na Bulharsko

"To mi přijde trochu moc. Ceny vstupenek jsou bohužel takové, jaké jsou. Ale i tak bych chtěl diváky pozvat, aby nás přišli povzbudit a vytvořili nám podobnou atmosféru jako v Plzni. Doufám, že fanoušci obětují ty peníze a my je nezklameme," řekl Sivok, který kvůli ceně vstupenek zaregistroval i menší zájem mezi svými známými. "Moc lidí si mi o lístky neřeklo. Mám jako vždy čtyři volňásky a pak jsem kupoval pět lístků ze svého pro dobré kamarády," dodal.

Sivok rovněž doufá, že čeští reprezentanti nedostanou od vedení svazu podobnou příručku pro komunikaci s médii, jako dostali jejich slovenští kolegové. Ti se mají snažit vyvarovat se hodně používané fráze "tak určitě". "Doufám, že nás to nepotká. Co bychom pak říkali? My fotbalisti nic jiného říkat neumíme. Ono je někdy opravdu těžké odpovídat. Ale musím přiznat, že občas, když jdu na rozhovor, tak myslím na to, jak se tomu vyvarovat, abych to moc nepoužíval," dodal Sivok.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články