Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šírl se po návratu z Petrohradu upsal Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav - Fotbalista Radek Šírl se dohodl po návratu z Petrohradu na působení v Mladé Boleslavi. Osminásobný český reprezentant, který v roce 2008 vyhrál s ruským klubem Pohár UEFA a evropský Superpohár, se v novém působišti dohodl na smlouvě do června roku 2012. "Po dost dlouhé době strávené v zahraničí jsem se už chtěl vrátit domů. Pořád mám do fotbalu velkou chuť, v Boleslavi zase chci něco dokázat. Lákají mě ambice klubu," prohlásil Šírl.

V Zenitu měl smlouvu do roku 2011, ale po nástupu nového kouče Luciana Spallettiho se i vinou zdravotních potíží v letošní sezoně ruské ligy vůbec neobjevil. Devětadvacetiletý fotbalista proto dostal svolení k odchodu a do Mladé Boleslavi přichází jako volný hráč. Konec Šírlova angažmá v Petrohradu ještě musí po středečním návratu z dovolené posvětit generální ředitel Zenitu Maxim Mitrofanov, což je podle Šírlova agenta Viktora Koláře ze společnosti Sport Invest International jen formalita.

Radek Šírl, nová posila Mladé Boleslavi

"Přece jenom jsem nějakých osm měsíců nehrál zápas. Už jsem sice naprosto zdravý, ale v poslední době jsem jen trénoval, takže mi trochu herní praxe chybí. Ale věřím, že to nebude trvat dlouho a budu zase připravený."

Je nám líto, video expirovalo.
Radek Šírl bude hrát v Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav by ještě v týdnu měla dostat hráčovu transferkartu, takže Šírl by mohl být připravený už k nedělnímu ligovému utkání s Teplicemi. Český fotbalista, který může nastupovat na levém kraji zálohy i obrany, se do české ligy vrací po necelých osmi letech strávených v Petrohradu. V roce 2007 s ním vyhrál také ruskou ligu a měl na tom velkou zásluhu, když v posledním utkání sezony gólem proti Saturnu Moskevská oblast o titulu rozhodl. V české nejvyšší soutěži nastupoval v minulosti za Bohemians a Spartu. 

Šírl je pátou posilou, která v létě do mladoboleslavského klubu přišla. Před ním dorazili obránci Petr Johana a Makedonec Vladimir Dimitrovski, černohorský záložník Ivan Delič a australský útočník Kerem Bulut. Na testech je ve středočeském klubu makedonský útočník Goce Toleski, který dříve hrál v Mostě, Slavii a Olomouci. Během týdne by se mělo rozhodnout o tom, zda v Boleslavi zůstane.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články