Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Sionu po postupu přes Celtic hrozí vyřazení z Evropské ligy

Monako - Fotbalistům Sionu hrozí vyřazení z Evropské ligy, kam postoupili ze 4. předkola přes Celtic Glasgow. Slavný skotský klub podal oficiální stížnost kvůli tomu, že několik hráčů údajně nastoupilo za švýcarský tým v kvalifikaci neoprávněně.

Evropská liga
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Podle zástupců Celtiku nerespektoval Sion roční zákaz nakupovat posily, který mu udělila mezinárodní federace FIFA v roce 2009, ale v platnost vstoupil letos v lednu. "Podepsali nové hráče a pak je postavili, to je jasné porušení zákazu," souhlasí předseda UEFA Michel Platini.

Sion bude při losování základních skupin v osudí, ale později ho může nahradit Celtic. Generální sekretář UEFA Gianni Infantino uvedl, že disciplinární komise rozhodne o protestu skotského klubu před začátkem soutěže, která odstartuje 15. září.

Sion dostal trest od FIFA za to, že v roce 2008 podepsal smlouvu s egyptským brankářem Essam El Hadárím bez svolení jeho zaměstnavatele Al Ahlí. Švýcarský klub tvrdí, že si zákaz odpykal v předchozích přestupních obdobích. Spor dospěl až k mezinárodní arbitráži CAS, která v červenci odvolání Sionu zamítla. Případ nyní řeší civilní soud ve Švýcarsku.

Vedení Sionu nakoupilo šest nových posil, které chce nasazovat do hry a kvůli zákazu hrozilo i bojkotem švýcarské ligy, v níž je třetí. Přes Celtic švýcarský tým přešel nečekaně po remíze 0:0 ve Skotsku a čtvrteční domácí výhře 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články