Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sion si Evropskou ligu nezahraje, vyhádal si ji poražený Celtic

Monako - Místo fotbalistů švýcarského Sionu bude hrát Evropskou ligu původně poražený Celtic Glasgow. Disciplinární komise UEFA dnes švýcarský klub vyřadila ze soutěže s odůvodněním, že za něj neoprávněně nastoupilo hned pět hráčů v kvalifikaci. Sion se proti dnešnímu verdiktu může odvolat. Evropská liga začne 15. září, Celtic se ve skupině utká s Atlétikem Madrid, Udine a Rennes.

Gól
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Divíšek

Sion naprosto překvapivě přešel ve čtvrtém předkole přes Celtic po remíze 0:0 ve Skotsku a následné domácí výhře 3:1. Co slavný skotský klub nedokázal na hřišti, vymohl si cestou úřední – po utkáních podal stížnost, které dnes UEFA vyhověla a oba duely kontumovala výsledkem 3:0 pro Celtic.

Podle zástupců Celtiku nerespektoval Sion roční zákaz nakupovat posily, který mu udělila mezinárodní federace FIFA v roce 2009, ale v platnost vstoupil až letos v lednu. Trest dostal za to, že v roce 2008 podepsal smlouvu s egyptským brankářem Issámem El Hadárím bez svolení jeho zaměstnavatele Al Ahlí.

Švýcarský klub zas naopak tvrdí, že si zákaz už odpykal v předchozích přestupních obdobích. Spor dospěl až k mezinárodní arbitráži CAS, která v červenci odvolání Sionu zamítla. Civilní soud sice nyní vydal předběžné opatření, které novým posilám Sionu dovoluje hrát ve švýcarské lize, ale regule UEFA ani FIFA soudní zásahy do fotbalu neuznávají.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články