Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sion chce od FIFA odškodné za zraněného reprezentanta

Bern - Švýcarský klub Sion se pustil do dalšího sporu s fotbalovými orgány. Poté co zažaloval UEFA kvůli vyloučení z Evropské ligy, požaduje nyní po mezinárodní federaci FIFA milionové odškodné za zranění svého srbského reprezentanta. Dragan Mrdja si v pátečním přípravném zápase Srbů v Mexiku (0:2) přetrhl vazy v koleně a čeká ho nejméně půlroční pauza. "Budeme od FIFA i srbského svazu žádat kompenzaci v řádech milionů eur," řekl předseda Sionu Christian Constantin.

Gól
zdroj: isifa/VLP autor: Martin Divíšek

Mrdja si v přípravě vážně poranil pravé koleno, přitom teprve v září se vrátil na hřiště po stejném zranění v druhém koleně. Protože se nyní zranil v oficiálním mezistátním zápase, dožaduje se Sion náhrady u FIFA i srbského svazu.

Sion už je ve sporu s FIFA i UEFA kvůli tomu, že porušil soutěžní pravidla a řešil konflikt kvůli vyloučení z Evropské ligy u civilního soudu. Podle UEFA švýcarský klub nasadil v srpnovém předkole s Celtikem Glasgow šest hráčů neoprávněně. Tento komplikovaný případ by měla rozhodnout 24. listopadu Mezinárodní sportovní arbitráž.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články