Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Šimůnek bere reprezentaci jako odměnu za německý titul

Praha - Jako odměnu za skvělou jarní sezonu, během níž získal s Wolfsburgem německý titul, bere obránce Jan Šimůnek nominaci do české fotbalové reprezentace na nadcházející přípravný zápas proti Maltě. Dvaadvacetiletý stoper má z pozvánky od nového kouče Františka Straky obrovskou radost a věří, že se v národním týmu, kde zatím nastoupil jen ve dvou neoficiálních utkáních proti Teplicím a Řecku, zabydlí na delší dobu.

Jan Šimůnek
zdroj: www.sparta.cz autor: -

Šimůnek zažil na konci května během čtyř dnů dva radostné okamžiky - nejprve s Wolfsburgem o víkendu oslavil mistrovský titul a v úterý se pak dostal do reprezentační nominace. "Už když mi pan Straka předtím volal, byl jsem za to hrozně rád. Předtím se mi nikdo neozval, už to byl pokrok. Potom když ta nominace přišla, byl jsem ještě víc rád. Mám hroznou radost, je to taková odměna za jaro," řekl dnes novinářům Šimůnek.    

Když před rokem a čtyřmi měsíci naposledy nakoukl do reprezentace, byl tým plný hvězd ze zahraničí. Nyní však kádr na Maltu obsahuje převážně méně zkušené hráče. "Je to úplně jiný mančaft. Většinu, co tu takhle je, čekají první zápasy nebo jsou tu poprvé. Je to taková šance pro mladé kluky, zápas na ozkoušení nových hráčů," uvedl druhý nejmladší člen Strakova výběru.

Šimůnek zatím na svůj oficiální debut čeká

Na svůj první oficiální start v národním týmu stále čeká. "Nastoupil jsem dvakrát, ale jen v neoficiálních zápasech. Teď doufám, že to takhle bude pokračovat dál a že dostanu nominaci i příště," prohlásil vicemistr světa do 20 let z Kanady.   

Na utkání v Jablonci s Maltou se těší a vůbec neřeší, že půjde o souboj s fotbalovým trpaslíkem. "Je to zápas tak jako tak. Kdybychom hráli třeba proti Anglii nebo Německu, bylo by to náročnější. Když se to takhle poprvé sešlo, myslím, že je lepší hrát proti Maltě," mínil Šimůnek. Rád prý bude za každou minutu na hřišti. "Jestli budu v základní sestavě, nevím. To musí říct pan Straka," podotkl s úsměvem mladý bek.  

Po bouřlivých oslavách německého titulu si v minulých dnech odpočinul a znovu načerpal síly. "Nevnímám, že je po sezoně. Skončili jsme 23. května, měl jsem dost času na regeneraci. Byl jsem sportovat, zahrál jsem si tenis i fotbálek. Jsem odpočatý a moc se na reprezentaci těším," dodal Šimůnek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články