Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Simeone po šlágru na Camp Nou: Kdybychom měli Messiho, vyhráli jsme my

O vítězství v zápase, který pravděpodobně rozhodl o držiteli titulu v La Lize, se postaral argentinský útočník Lionel Messi. Jeho krajan a trenér soupeře Diego Simeone měl jasno. Pokud by fotbalisté Atlética Madrid měli ve svém středu pětinásobného držitele Zlatého míče, nedělní šlágr by vyhráli oni, a ne Barcelona. Ztráta týmu z hlavního města narostla po prohře 0:1 na osm bodů a zkušený kouč předpokládá, že o titulu je rozhodnuto.

Lionel Messi střílí gól v utkání proti Atléticu Madrid
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

Pod šlágr na stadionu Camp Nou se ve 26. minutě podepsal precizně zahraným přímým kopem Messi, který zaznamenal 600. gól v profesionální kariéře. "Bylo to velmi vyrovnané utkání stejně jako to podzimní. Messi je unikátní hráč, on znamenal ten rozdíl. Pokud bychom ho vzali a navlékli do dresu Atlética, vyhráli jsme 1:0," uvedl Simeone.

Do konce španělské nejvyšší soutěže chybí jedenáct kol a "Rojiblancos" ztrácí z druhého místa na katalánský velkoklub už osm bodů. "Čísla nelžou. Barcelona normálně neprohrává čtyři nebo pět duelů, které zbývají. Ale je to fotbal a na něm je krásné, že nikdy dopředu nevíte," pokračoval Simeone.

Jeho tým dokázal v sezoně 2013/14 získat titul, ale jinak si nejcennější vavříny rozdělují jen Barcelona s Realem Madrid. "V ročníku 2013/14 jsme dosáhli na nemožné a bude těžké to někdy zopakovat. Barcelona s Realem dominují čtrnáct let, rozpočtem se jim prostě nemůžeme přiblížit," dodal sedmačtyřicetiletý trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Messi zajistil Barceloně skalp Atlética Madrid

Barcelonský kouč Ernesto Valverde byl rád, že jeho svěřenci napravili předchozí remízu 1:1 na půdě Las Palmas. "Atlético nemělo velké šance, ale ani na chvíli jsme si nemohli odpočinout, protože mají skvělé útočníky. Pokud ho chcete porazit, musíte vždy trpět. A my jsme trpěli," prohlásil Valverde.

Ligu nicméně ještě nepovažuje za rozhodnutou. "Po celou letošní sezonu jsme v těchto velkých zápasech naplnili očekávání a ani tentokrát to nebylo jinak. Pro zisk titulu je to velmi důležité a klíčové vítězství. Udělali jsme velký krok, ale definitivní ještě vůbec nic není," doplnil čtyřiapadesátiletý kouč.

Barcelona zvládla šlágr, přestože ve 36. minutě musel střídat kvůli svalovému zranění kapitán Andrés Iniesta. "Počkáme na vyšetření. Vypadá to na svalovou trhlinku, ale doufáme, že to nebude nic vážného. Takového jedinečného hráče jako on nemůžete nahradit, stejně jako Messiho," zakončil Valverde.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články