Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Simeone: Byli jsme blízko k dosažení něčeho úžasného

Madrid - Měli nakročeno k historickému comebacku, ale po závěrečném hvizdu museli skousnout vyřazení z milionářské soutěže. Fotbalisté Atlética Madrid se nicméně více než důstojně rozloučili s domácím stadionem Vicenteho Calderóna, který zažil v evropských pohárech derniéru. Statečný výkon "Rojiblancos" náležitě ocenil i trenér Diego Simeone, který byl na své svěřence patřičně hrdý.

Diego Simeone děkuje fanouškům Atlética Madrid po utkání s Realem
zdroj: REUTERS autor: Juan Medina

"Ukázali jsme, jak umíme bojovat. Ze hřiště Realu jsme si odvezli hrozný výsledek, ale věřili jsme, že se můžeme vrátit. Někteří lidé to považovali jen za slova, ale my předvedli, že to myslíme vážně. Byli jsme blízko k dosažení něčeho úžasného," řekl Simeone.

Atlético dostalo v úvodu obhájce trofeje pod drtivý tlak. Ve 12. minutě se prosadil Saúl Níguez a za čtyři minuty zvýšil Antoine Griezmann. Těsně před pauzou však snížil Isco po individuální akci Karima Benzemy, čímž prakticky rozhodl o osudu semifinálového dvojzápasu. V té době totiž domácí museli k postupu vstřelit další tři branky.

"Prvních 25 minut nám vzalo hodně sil a bylo těžké tempo udržet. Hráli jsme se skvělým soupeřem, který dal gól z naší první chyby v utkání. Byl to téměř dokonalý poločas, ale Benzema to udělal brilantně. Branka nás zmrazila, ale takový je fotbal," uvedl Simeone.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih odvety semifinále LM Atlético - Real

Atlético nedokázalo vrátit Realu finálové porážky z let 2014 a 2016, přesto je Simeone na tým pyšný. "Bojovali jsme s úřadujícími šampiony a vydali ze sebe všechno. Škoda, že hráči jako Gabi nebo Godín nejdou naklonovat, protože by za svůj klub položili život. Vezmeme si z toho poučení a zlepšíme se," pokračoval sedmačtyřicetiletý Argentinec.

Semifinálová odveta byla pro Atlético pohárovou rozlučkou se stadionem Vicenteho Calderóna. Od příští sezony bude španělský celek hrát v nové aréně Wanda Metropolitano. "Fanoušci byli úžasní jako vždy, ale budou s námi i na novém stadionu. Vášeň a lásku lidí nemůžete změnit. Dnes jsme doma tady, zítra to bude Metropolitano," zakončil Simeone.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články