Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Silvestrovské derby si poprvé zahraje Radek Černý nebo Lukáš Zelenka

Praha - Tradičního fotbalového Silvestrovského derby by se v kategorii internacionálů mělo zúčastnit čtyři až pět nováčků. Za obhájce vítězství Slavii to budou brankář Radek Černý a záložník Lukáš Jarolím, za Spartu Jan Flachbart a Lukáš Zelenka. Organizátoři vyjednávají ještě o jednom novém hráči, jehož jméno zatím nechtějí zveřejnit. Zřejmě by však mělo jít o Patrika Bergera. Přímý přenos nabídne i ČT sport a náš web.

Jiří Novotný a Luboš Kozel v silvestrovském derby
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

V brance internacionálů Sparty by měl nastoupit stále aktivní ligový fotbalista - Jaromír Blažek z Jihlavy. Jeho spoluhráči budou například Jiří Novotný, Michal Horňák, Vratislav Lokvenc či Libor Sionko. Slávisté počítají s Pavlem Kukou, Martinem Hyským, bratry Doškovými či trenérem Dukly Lubošem Kozlem.

Devětadvacáté silvestrovské derby pražských "S" se uskuteční poslední den roku na umělé trávě v Edenu. Program otevře ve 12:00 derby veteránů nad 45 let, kterého se za Spartu účastní například vicemistr Evropy z roku 1996 Jiří Němec. O hodinu později začne souboj internacionálů nad 35 let.

Slávističtí internacionálové loni vyhráli 5:4 a připsali si 19. vítězství. Pouze pětkrát vyhrála Sparta, čtyřikrát skončilo derby remízou. Z jedenácti dosavadních zápasů veteránů se dvakrát radovali Letenští, čtyřikrát slávisté a pětkrát duel nepoznal vítěze.

Zábava spíš než rivalita

"Letos bychom tu bilanci chtěli změnit, ale už jsme ve věku, kdy si to derby chodíme hlavně užívat a chtěli bychom hlavně bavit diváky," řekl bývalý kapitán Sparty Jiří Novotný. "Samozřejmě chceme vyhrát, ale s ligovým derby se to nedá srovnávat. Je to spíše o zábavě, i když to v určitých fázích může být vyhecované," dodal brankář Slavie Černý.

Tradiční vánoční akcí bude i tento rok halový turnaj internacionálů, který 26. prosince bude hostit Arena Sparta v Libni. Mezi osmi účastníky 20. ročníku se představí obhájce Sparta, Dukla, Slavia, Bohemians, Zbrojovka Brno, Plzeň, Tatran Prešov a tým Umbro, za který by měl nastoupit i bývalý předseda FAČR Ivan Hašek či Jiří Štajner. Za Brno bude hrát i stále aktivní fotbalista Petr Švancara.

Předběžné soupisky pro Silvestrovské derby:

Sparta: Jaromír Blažek - Jan Flachbart, Milan Fukal, Radim Holub, Michal Horňák, Vratislav Lokvenc, Antonín Mlejnský, Jiří Novotný, Libor Sionko, Luděk Stracený, Lukáš Zelenka, Marek Kincl, Michal Pospíšil.

Slavia: Radek Černý - Lukáš Došek, Tomáš Došek, Tomáš Hunal, Martin Hyský, Roman Janoušek, Jaromír Jindráček, Tomáš Klinka, Luboš Kozel, Pavel Kuka, Martin Müller, Adam Petrouš, Ivo Ulich.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články