Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Silvestrovské derby pražských S skončilo remízou

Praha – Smírným výsledkem 4:4 skončilo 24. silvestrovské derby internacionálů pražských fotbalových týmů Slavie a Sparty. Při utkání hráčů starších 35 let vedla Slavia na domácím edenském stadionu již 4:1, náskok však ztratila v závěrečné přestřelce, kdy hráči Sparty vstřelili tři góly během dvou minut. V historii tradičního silvestrovského zápasu jde teprve o pátou remízu. Docela stejným výsledkem 4:4 jako derby mladších hráčů skončilo také utkání veteránů starších 50 let.

Sparťané chtěli zlepšit svoji bilanci, neboť v silvestrovských utkáních dokázali zvítězit pouze čtyřikrát, zatímco fotbalisté Slavie se radovali již šestnáctkrát. Letenským ovšem chyběla řada slavných jmen – omluvil se předseda fotbalového svazu Ivan Hašek, trenér reprezentačního týmu Michal Bílek i nynější kouč Sparty Jozef Chovanec. V týmu hráčů nad 35 let se naopak představil dvaapadesátiletý Franišek Straka. Na straně Slavie do derby premiérově nastoupili Vladimír Šmicer a Ivo Ulrich. Překvapivě ale chyběl trenér ligového slávistického týmu Karel Jarolím.

Slavia vedla již v 9. minutě díky Jindráčkovi a postupně zvýšila svůj náskok na 4:1. Dvě branky soupeře ale závěr zdramatizovaly a Sparta nakonec zvýšenou bojovností dokázala vyrovnat. Zápas tak měl hned tři dvougólové střelce – na straně sešívaných jím byl Pavel Kuka, na druhé Zdeněk Svoboda a Josef Němec, jenž vstřelil gól dokonce efektní patičkou.

"Je to škoda, prospali jsme závěr, skoro jsme to měli v kapse. Jenže soupeř zabojoval a dokázal vyrovnat," litoval závěrečného kolapsu slávistický kapitán Kuka, zatímco Svoboda bral výsledek s nadhledem. "Hlavní je, že jsme se mohli znovu ve zdraví sejít, i když ta kila navíc už nás někdy zlobí," řekl sparťanský záložník.

Souboj fotbalistů starších 50 let nebyl tak rychlý jako v případě mladších hračů, ale o to více fotbalových okamžiků bylo k vidění. Především sparťan Jan Berger si první start mezi veterány užíval, ale v koncovce se ukázali především tradiční kanonýři – Petr Slaný neúnavně pálil a Miloslav Denk dvěma góly prokázal, že na Slavii vždy uměl prodat své střelecké vlohy.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články