Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Šilhavý: Vaclík je jistota, Pešek i Sadílek chytili šanci, Schick a Hložek budou ještě lepší

Kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý pořád věří v postup na světový fotbalový šampionát v Kataru i po remíze s Walesem. "Baráž hrát budeme tak jako tak, a když budou klíčoví hráči zdraví...," řekl trenér národního celku a v pořadu Dohráno Plus na ČT sport také zhodnotil některé hráče.

Pešek zaujal. „Je to bezvadný kluk, má pokoru, pracuje. Na Euru čekal, nehrál vůbec, teď dostal šanci a chytil ji za pačesy. Umí jeden na jednoho, nebojí se. Říká si o to, aby byl v nominaci pravidelně."

Kadeřábek má pořád problémy. „Řekl, že na podzim nebude. Je to jeho rozhodnutí, pořád má problémy. Volal jsem mu a říkal, že dva dny po zápase musí odpočívat a nemůže trénovat.“

Král musí víc hrát. „Je po přestupu, hraje teď méně. Ale viděli jsme ho v pohárovém zápase West Hamu s Manchesterem United – musí pravidelně nastupovat a bude hrát líp. Pořád zůstává členem kádru."

Sadílek se předvedl skvěle. „Zahrál výborně. Je pracovitý, vyhrál osm soubojů z osmi na soupeřově polovině. Zápas mu vyšel skvěle – chytil svou šanci. Budeme s ním počítat."

Schick půjde ještě nahoru: „Byl nebezpečný v obou zápasech, škoda, že se neprosadil i v zápase s Walesem. Snažil se vzít to na sebe a byly tam samozřejmě některé situace, které mohl řešit líp. U Patrika věřím, že ještě půjde nahoru."

Vaclík je jistota: „V brance je klidný, koučuje tým, mluví na kluky. Má obrovské zkušenosti a po přestupu chytá v Olympiakosu stabilně, šíří kolem sebe klid i v kabině. Jsme rádi, že ho máme."

Hložek je moc skromný: „Je to velký talent, proto ho používáme pod hrotem i na straně. Tam to zkoušel i ve Spartě a ceníme si ho i proto. Jsem rád, že se proti Bělorusku prosadil a pojistil výhru. Uvidíme, jestli se posune do nějakého zahraničního klubu a poroste dál. Má na to. Zatím je hodně mladý, skromnější a v týmu se tolik neprojevuje, až to vypustí, tak to možná bude ještě lepší."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články