Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šilhavý se vrací do Edenu: Hrát na remízu nechci, ale bral bych ji

Utkání podzimu  tak vidí trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý pondělní závěrečný zápas skupiny Ligy národů se Slovenskem. Nechce hrát na remízu, která by jeho svěřencům stačila k uhájení druhého místa v tabulce a zajistila setrvání v Lize B. Zápas můžete sledovat živě od 20:15 na ČT sport nebo na webu ctsport.cz.

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý
zdroj: REUTERS autor: Gleb Garanich

"Samozřejmě pro nás je tohle utkání nejdůležitější z těch čtyř. Myslím, že si to všichni uvědomujeme, nicméně nechci vnášet nějakou zbytečnou nervozitu. Není to mistrovství světa, není to nějaký postup, kdo s koho," řekl kouč, který se v pozici hlavního trenéra chystá na čtvrtý zápas u národního týmu. V Lize národů už má za sebou výhru 2:1 na Slovensku a porážku 0:1 na Ukrajině a čtvrteční vítězství 1:0 v přípravě v Polsku.  

Pokud český celek udrží druhé místo ve skupině, bude při losování evropské kvalifikace v druhém výkonnostním koši. S hrou na remízu, která by k tomu stačila, však nehodlá trenér  kalkulovat.

"Vzhledem k postavení v tabulce bych remízu bral. Ale nelze na to spoléhat, celý zápas jen čekat na soupeře a nikam se nehnat. Budeme chtít hrát tak, jak jsme se snažili v předešlých zápasech. Chceme být aktivní, chceme dát góly a nespoléhat na to, jestli nám remíza stačí nebo ne," konstatoval Šilhavý.  

Neprozradil, zda změní sestavu, která uhrála výhru v Polsku. "Všichni hráči jsou k dispozici, což je potěšující. O sestavě, pokud se nestane nic na tréninku nebo v noci, máme jasno," řekl jen.  

Slováky povede nový český trenér Pavel Hapal, který v pátek u týmu začal vysokou výhru 4:1 nad Ukrajinou. "Bylo tam víc změn, personální obsazení, nějaká zranění. Herní projev byl velmi aktivní, od začátku napadali vysoko, Ukrajinu jednoznačně přehráli. Byl vidět vstup nového trenéra, každý se chtěl předvést. Pavel dal možnost i hráčům z jednadvacítky, které zná," řekl trenér českého výběru.  

S Hapalem se Šilhavý dobře zná. "Jsme přátelé, kamarádi. Voláme si, hráli jsme proti sobě. Asi jeden o druhém víme, jaký máme charakter. Pavel je kluk, s kterým bych mohl jet na dovolenou. Ale zítra budeme soupeři a nic mu nedaruju," usmál se Šilhavý.  

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slovensko - Česko

Necelý rok po odvolání z postu kouče ve Slavii se vrátí jako trenér na stadion v Edenu. "Vzpomínky na působení ve Slavii jsou krásné, ale už sedím na jiné židli. Samozřejmě to prostředí tu dobře znám a vím, jak tu lidi umí fandit. Doufám, že to bude při zápase taky vidět," přál si Šilhavý.  

Za Slovensko může nastoupit záložník Slavie Miroslav Stoch, který je s devíti góly druhým nejlepším střelcem české ligy. "Míra má formu, skvělou kopací techniku, rychlý kop, uvolnění, střelbu. Pokud bude hrát, budeme si ho muset kolem vápna víc všímat. Nenechat ho přebrat míč," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články