Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Šilhavý s Daridou si notují: Žádný strach z velkých zvířat – ani ve Wembley

Velká premiéra čeká většinu českých fotbalových reprezentantů, protože v pátek ve Wembley nastoupí poprvé. Slavný londýnský stadion hlásí pro kvalifikační zápas Anglie – Česko vyprodáno. Anglické fotbalisty požene do útoku devadesát tisíc fanoušků, ale trenér Jaroslav Šilhavý se toho nebojí. "Hráči, kteří jsou v reprezentaci, už velkých zápasů odehráli dost, nikdo se z toho nepodělá," konstatoval kouč.

Šilhavý je přesvědčený, že jeho tým v Anglii odehraje dobrý zápas. "Samozřejmě Anglii považuji za favorita skupiny číslo jedna a pak si to zbylé čtyři týmy rozdají o druhé postupové místo," řekl český trenér.  

I záložník Vladimír Darida mu dává za pravdu. "Pro každého fotbalistu ten zápas znamená něco víc, když se hraje ve Wembley, v Anglii. Věřím, že si nejen užijeme tu atmosféru, ale že se od toho dokážeme oprostit. Abychom nebyli křečovití, abychom se z toho nepodělali. Věřím, že se dokážeme soustředit na náš výkon," doplnil Darida, který by měl zastoupit zraněného kapitána Bořka Dočkala.    

Fotbalista Herthy Berlín uvítal, že národní tým narazí na Anglii hned na úvod kvalifikace. "Nevěřím, že by tým jako Anglie podcenil nějaký zápas, zvlášť první domácí v kvalifikaci. Budou na nás dobře připravení. Ale na druhou stranu možná může být malinko výhoda, že na ně narazíme na začátku. Než po třech čtyřech zápasech, když budou rozjetí," uvažoval Darida nahlas.    

Angličanům kvůli zranění vypadla jedna z útočných hvězd Marcus Rashford. "Síla těch tří ofenzivních hráčů je tak obrovská, že když jeden z hráčů vypadne, jsou tam další. Sancho a jemu podobní. Všichni jsou to skvělí hráči, jeden vedle druhého. Anglie je tak silná, že výběr má větší než my," podotkl Šilhavý.    

"Koukali jsme na video, viděli jsme všechny hráče. Ty klíčové vepředu, kteří jsou strašně přímočaří. Tohle je celkově silná stránka celého týmu. Získají balon a snaží se to co nejjednodušeji dostat dopředu a přímo na bránu. Mohl bych vyjmenovat skoro každého hráče, protože všichni hrají v Premier League nebo top klubech," dodal Darida.    

Samostatná česká reprezentace si zahraje ve Wembley potřetí. V roce 1996 na legendárním stadionu reprezentanti prohráli finále Eura 1:2 v prodloužení s Německem a v roce 2008 remizovali v přípravě s Anglií 2:2.    

"Kluci tehdy na Euru udělali skvělý výsledek. Někteří z nich nás sem přijeli podpořit, například Karel Poborský. Ale spíš jsme se možná bavili o roku 2008, což je blíž. Takový výkon i výsledek by se nám líbil," připomněl Šilhavý zápas, u něhož byl jako asistent českého trenéra. O sestavě má už téměř jasno a váhá pouze nad jedním ofenzivním postem.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články