Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Šilhavý: Přes svátky jsme dotahovali přestupy, odpočinek šel stranou

Praha - Pražská Slavia plánuje v zimě přivést hned několik posil a její trenér Jaroslav Šilhavý tak dotahováním přestupů strávil i období vánočních svátků. Týmu navíc už za několik dnů začíná příprava, během níž sehraje zápasy s čínskými soupeři.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

"Popravdě už ani nevím, že nějaké svátky byly," řekl Šilhavý během Silvestrovského derby, ve kterém nastoupil za veterány Slavie při remíze se Spartou 3:3. "Přijde mi, že ani žádná dovolená nebyla. Člověk stejně řeší, jak tým posílit, co a jak bude, jak tým co nejlépe připravit. Pořád jsem měl v hlavě tyhle myšlenky, takže odpočinek šel stranou," připustil.

"Řešil jsem věci kolem klubu a dotahovali jsme přestupy," připomněl příchody nových hráčů Marka Alvira, Pera-Egila Floa, Michaela Lüftnera a brankáře Přemysla Kováře. "Na Alvira jsem se byl podívat osobně ve Slovinsku, teď jsem tu s ním byl při podpisu smlouvy. I s Floem jsem byl na večeři, mluvil jsem i s Lüftnerem i Přémou Kovářem; už to probíhá i během dovolené," řekl Šilhavý.

Jaroslav Šilhavý: "Zatím se jedná hlavně o posily do zadní řady, teď bychom chtěli přivést i někoho do ofenzivy. Je to ale zatím ve fázi jednání, tak bych to nerad specifikoval. Věřím, že to bude ku prospěchu věci. Konkurence v kádru musí být, jedině ta požene hráče dopředu. Věřím, že motivace na sobě pracovat vzhledem ke konkurenci bude důležitější než sehranost. To nevidím jako problém."

Je nám líto, video expirovalo.
Slávistickým internacionálům se dařilo, veteráni remizovali

S hráči se sejde v kabině už v pondělí 2. ledna. O dva dny později vyrazí na soustředění do Číny, odkud pocházejí majitelé klubu. "Měli bychom tam absolvovat dva zápasy. Jeden soupeř bude provinční, druhý se stále hledá a mohl by to být tým z jejich nejvyšší soutěže. Na to bych byl docela zvědavý. Jsem hlavně rád, že tam budeme moci trénovat za příznivého klimatu. Sice je to kus cesty, ale věřím, že to bude dobrý začátek přípravy a takové zpestření pro hráče," řekl Šilhavý.

Od svého zářijového příchodu do Slavie ještě nepoznal porážku a vyhnul se jí i v Silvestrovském derby. Veteráni Sparty sice vedli 3:2, ale minutu před koncem zařídil remízu Pavel Řehák. "I když je to hlavně společenská událost, tak každý chce vyhrát. Zvláště derby. Ale hlavní je, že jsme se viděli s klukama a užili si to v tomhle hezkém počasí. Takže jsem spokojený," prohlásil Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články