Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šilhavý: Nebylo jednoduché dostat hráče zpět na správnou vlnu

Jaroslav Šilhavý připustil, že po porážce 0:1 ve Švédsku nebylo jednoduché české fotbalisty znovu namotivovat. Šedesátiletý kouč však ocenil, jak jeho svěřenci přistoupili k přípravnému utkání ve Walesu (1:1). Zopakoval, že o jeho budoucnosti u mužstva rozhodne schůzka s vedením asociace po návratu do Prahy.

Český celek po čtvrteční porážce ve Švédsku přišel o šanci na start na světovém šampionátu v Kataru a Šilhavý proto nemohl úvodní sraz letošního roku hodnotit pozitivně. "Samozřejmě hlavní cíl byla baráž. Chtěli jsme přes Švédy jít dál a porvat se o postup. Bohužel se to nepodařilo," řekl Šilhavý.

"Nebylo jednoduché dostat hráče zase zpět na správnou vlnu, do správné motivace, abychom to už hodili za hlavu. Byl to další zápas reprezentace, přistoupili jsme k tomu se vší vážností. Jak výsledkově, tak částečně i herně to kluci zvládli," doplnil Šilhavý.

Smlouva u reprezentace mu končí 31. července. Hráči zatím nevědí, zda bude u týmu pokračovat. "Nebyl čas (tohle řešit). Jen jsme se s některými hráči loučili, třeba Tomáš Souček tu už zůstává a jede zpět do klubu odsud. Ohledně budoucnosti platí moje předchozí odpověď před zápasem, že budeme chytřejší po naší schůzce s vedením," řekl Šilhavý, který vloni v létě dovedl mužstvo až do čtvrtfinále mistrovství Evropy.

Oproti utkání ve Švédsku udělal pět změn v zahajovací jedenáctce. "Sestava doznala změn, asi pět jmen tam bylo nových včetně brankáře. Bylo to trochu znát na souhře, kluci nehrají spolu tak pravidelně. Velšané v druhém poločase nastoupili a dostali nás pod tlak, ale myslím, že jsme to zvládli," uvedl Šilhavý.

Mrzelo ho, že kvůli zranění museli střídat plzeňský brankář Jindřich Staněk a slávistický záložník Lukáš Masopust. Jejich kluby čeká v neděli vzájemný zápas v lize. "Mrzí mě to. Staněk dostal od protihráče do hlavy. Vzhledem k tomu, že měl asi tři neděle dozadu otřes mozku, rozhodli jsme se spolu s doktory, že do druhého poločasu už nenastoupí. Teď vypadá v pohodě. Lukáše Masopusta píchlo v třísle. Ale věřím, že to nebude tak vážné zranění, aby nemohl hrát v klubu," dodal Šilhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články