Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Šilhavý: Jedenáctku pro zápas s Borisovem už mám v hlavě

Praha – Trenéra pražské Slavie Jaroslava Šilhavého čekají jedny z klíčových zápasů roku. Jeho tým, který byl přes léto posilněn řadou zahraničních hráčů, stojí před 3. předkolem Ligy mistrů a dvouduelem s týmem Bate Borisov. O základní sestavě už má Šilhavý jasno.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Tlak je v takovém klubu normální a my chceme stejně jako vedení postoupit. Ale respektujeme sílu soupeře. Je to zkušený tým, který hraje v pohárech každý rok. Osobně to vidím padesát na padesát," řekl Šilhavý před vstupem Slavie do soutěžní sezony.

O základní sestavě už má jasno a měla by se blížit té, která nastoupila při generálce s Nice. "Pokud se nic nestane, tak jedenáctku, která zítra vyběhne, už máme v hlavě. Co se týče zápasu s Nice, byl to výborný skalp, i atmosféra byla nádherná. Ale šlo o přípravné utkání, navíc nebyli úplně v nejsilnější sestavě. S Borisovem to bude úplně jiný zápas," mínil Šilhavý.

Jaroslav Šilhavý: "Vnímám to, že očekávání jsou velká. Že kabina je stejně jako my všichni napnutá v očekávání případného postupu. Plně si to všichni uvědomujeme. Chci věřit, že ta nervozita a očekávání nám nebudou svazovat nohy, naopak nás poženou dopředu."

Zatímco Slavia v úterý vstoupí do sezony, Borisov už hrál 2. předkolo a navíc i domácí ligu a pohár. "Odehráli vícero soutěžních zápasů, hrají soutěže od konce března. Ale my si s tím hlavu nelámeme. Věřím, že to pro soupeře nebude až taková velká výhoda, že by nás to mělo limitovat nebo vystrašit," uvedl Šilhavý.

Věří, že cesta by mohla vést skrz soupeřovu defenzivu. "Prezentují se velmi dobře ve hře dopředu, naopak myslím, že nejsou tolik vyzkoušení ve hře dozadu. V domácí soutěži kralují, a tudíž v tomto ohledu nemají mnoho zkušeností. Věřím, že směrem k jejich hře dozadu najdeme správnou taktiku, abychom si vytvořili dobrý výsledek pro odvetu. Určitě by se nám líbilo, kdybychom doma neinkasovali a vyhráli," dodal Šilhavý.

Výrazně by měly pomoci letní posily, které mají s poháry velké zkušenosti – Danny, Halil Altintop či Ruslan Rotaň. "Až ostré zápasy ukážou, jak se tady adaptovali a jak týmu pomohou. Já jsem přesvědčený, že ano. Všichni tři zahraniční hráči sem přicházeli i kvůli zkušenosti a kvalitě. Potřebujeme nejen na hřišti, ale i v kabině, aby tam byly klid, rozvaha, povzbuzení i rada. V kabině si to sedlo úplně super, věřím, že se to přenese do výsledků na hřišti," řekl Šilhavý.

Hušbauer: Jsme silnější než loni proti Anderlechtu

Záložník Josef Hušbauer je přesvědčený, že se spoluhráči vstoupí do 3. předkola silnější než před rokem, kdy v předkole Evropské ligy vypadli po dvou prohrách 0:3 s Anderlechtem Brusel. "Myslím, že jsme určitě silnější, než jsme byli proti Anderlechtu. Byli jsme ještě hodně nezkušený tým, hodně kluků hrálo poprvé v kvalifikaci o evropské poháry a Anderlecht byl navíc velmi silný soupeř, což se i potvrdilo," řekl Hušbauer.

"Myslím, že teď s novými posilami přišla velká zkušenost a i my, co jsme hráli minulý rok, jsme si to zažili. Takže víme, do čeho půjdeme. Věřím, že jsme silnější a že se to ukáže i na hřišti," doplnil Hušbauer. "Nové posily zapadly do týmu velmi dobře. Na hřišti je vidět, že už mají něco odehráno, je tam veliká zkušenost. Dokážou hru zklidnit, i když se nedaří. Věřím, že nám hodně pomohou, každý, kdo přišel," uvedl.

Zažívá třetí pokus o postup do Ligy mistrů. "Kdyby se povedl postup do skupiny, určitě by to pro mě byl veliký úspěch. Většinou jsem hrál jen Evropskou ligu a nikdy se mi nepovedlo postoupit přímo do Ligy mistrů. Je to můj velký sen si zahrát Ligu mistrů," uvedl člen širšího kádru reprezentace.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články