Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šilhavý: Chytilovi to vyšlo parádně, ale pochvalu zaslouží všichni. Hra měla náboj i energii

Po suverénním vítězství 5:0 v přípravném duelu proti Faerským ostrovům byl trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý velmi spokojen. Zejména s faktem, že jeho svěřenci utkání s outsiderem nepodcenili a odměnili více než deset tisíc diváků na olomouckém Andrově stadionu dobrou hrou i brankami. Národní tým se skvěle vypořádal s množstvím absencí a jeden ze šesti nováčků Mojmír Chytil dokonce vstřelil jako první debutant v samostatné české historii hattrick.

"Nebyli jsme úplně hned rozhodnutí, že ho postavíme od začátku. Ale po tréninku nám vykrystalizovala sestava takhle, i s přihlédnutím k dalšímu střetnutí v Turecku. Vyšlo mu to parádně, ale přispěli i další kluci, kteří přišli do zápasu a rozhodně se neztratili. Pochvalu zaslouží všichni," řekl Šilhavý.

Olomoucký útočník Chytil se na domovském stadionu prosadil třikrát mezi 13. a 23. minutou. Do poločasu skóroval ještě Václav Černý a po změně stran se trefil při premiéře v reprezentačním "áčku" také Patrizio Stronati. Debut si odbyli rovněž Jan Navrátil, Ondřej Zmrzlý, Matěj Chaluš a Petr Schwarz.

"Kluky musím pochválit, přes všechny problémy se skládáním týmu to dopadlo výborně. Hráli s chutí, s nasazením. Splnili jsme to, co jsme slibovali před zápasem, i tím jsme třeba nalákali diváky. Pět gólů je hodně, hra měla náboj i energii," ocenil jednašedesátiletý kouč, pro jehož tým šlo o konfrontaci s jedním ze soupeřů v nadcházející kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2024.

"Přistoupili jsme k tomu skvěle, kluci chtěli pořád hrát. Dřív to tak možná nebývalo, ale aktuálně jsou Faeřané houževnatým a nepříjemným týmem. I když jsme je porazili o pět gólů, v kvalifikaci nebudou utkání jednoduchá. Hlavně u nich na umělé trávě," upozornil Šilhavý po páté výhře české reprezentace nad ostrovním výběrem.

Čeští fotbalisté v čele s Mojmírem Chytilem oslavují gól
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Národní mužstvo v Olomouci navázalo takřka přesně po roce na vysoké vítězství 7:0 nad Kuvajtem. "Už dlouho jsme nezažili mexickou vlnu na konci zápasu. Celá akce se vydařila, lidé byli bezvadní, je tu příjemné prostředí. I proto jsem rád, že jsme předvedli takový výkon a takový výsledek," těšila Šilhavého atmosféra na Andrově stadionu.

Jeho svěřenci uspěli po čtyřech porážkách a v tomto roce si v devátém utkání připsali druhou výhru. Kalendářní rok zakončí v sobotu dalším přípravným duelem v Turecku.

"Včera jsme nechali hrát osu týmu a doplnili ji dvěma nováčky, další jsme přidávali až v průběhu. Střídáním jsme rozložili síly na zápas v Turecku, kde nás čeká těžší soupeř," dodal kouč, který vede národní tým od roku 2018.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články