Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Šilhavý chválil charakter hráčů, ale v závěru mu zatrnulo. Vítězství jsme potřebovali jako sůl, řekl

V páté nastavené minutě se Jaroslavu Šilhavému notně zvýšil tep, ale nakonec mohl slavit důležitou výhru 2:1. Trenér české reprezentace si kvalifikačního skalpu Bulharska cenil a neopomněl složit kompliment i hráčům. Po březnovém debaklu 0:5 v Anglii a rychlém inkasovaném gólu ukázali podle něj charakter.

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Oddechl jsem si hodně, lhal bych, kdybych říkal něco jiného. Neříkám, že je vše vyhráno, ale po prvním výsledku v Anglii jsme potřebovali vítězství jako sůl. Před domácím publikem o to víc. Jsem rád, že se nám to podařilo. Diváci byli skvělí," řekl Šilhavý.

Jeho svěřenci vstoupili do zápasu špatně a už ve třetí minutě prohrávali. "Moc dobře nám nebylo, ale to prostě fotbal sem tam přináší. Dost nás to zaskočilo, byla to sprcha. Nicméně bylo dost času s tím něco udělat, což se nám nakonec podařilo."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Bulharsko

V 19. minutě srovnal Patrik Schick a stejný hráč dokonal krátce po změně stran obrat. "Patrik výborně pracuje i na tréninku. Je to velká postava a věřím, že to bude jeden z důležitých hráčů, který nás posune na mistrovství Evropy. Přál bych mu hattrick, ale střídání bylo vynucené, měl toho už hodně v nohách," vysvětlil Šilhavý rošádu na hrotu v 78. minutě.

"V tomhle duelu se ukázal charakter týmu. Dokázali jsme se poměrně brzy vrátit do zápasu a vyrovnat. Hráli jsme náročně celých devadesát minut. Podařilo se nám dostat do vedení a měli jsme dostatek šancí na to, abychom ho pojistili. Nicméně jsme se klepali až do konce," připustil zkušený kouč.

V poslední z pěti nastavených minut mu nebylo dobře, když centr ze strany nebezpečně prolétl českým pokutovým územím. "V 95. minutě nám docela zatrnulo. Někdy to tak bývá, že nedáte šance a soupeř potom z jedné příležitosti, z jednoho závaru vyrovná. Bylo by to kruté, pokud by nám to tam spadlo. Někdo tam nahoře nad námi držel ochrannou ruku a vítězství jsme si zasloužili."

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: Vítězství je zasloužené, hráče musím pochválit

Sedmapadesátiletý stratég byl zároveň rád, že po nepříjemném zranění v obličeji z úvodu druhé půle a následném ošetření dohrál záložník Tomáš Souček.

"Má na bradě tržnou ránu – asi čtyři stehy zvenku, tři zevnitř. Věřil jsem, že nebude muset střídat. Sice to chvíli trvalo, ale doktoři odvedli skvělou práci. Tomáš je bojovník a vrátil se do zápasu," uzavřel Šilhavý, který věří, že Souček bude připraven na další zápas kvalifikace s Černou Horou v Olomouci, jenž je na programu už v pondělí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články