Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šilhavého potěšil Darida. Sekretář FAČR chce vyřešit, co s karanténou

Za dva měsíce měli čeští fotbalisté odehrát svůj první zápas na mistrovství Evropy. Ovšem nyní vládne sportovištím koronavirus, kvůli jehož pandemii bylo Euro odloženo na příští rok. K tomu, aby pomalu přemýšlel o nominaci, má teď ovšem trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý hodně daleko.

Jaroslav Šilhavý
zdroj: AP autor: Visar Kryeziu

Od posledního zápasu fotbalové reprezentace uběhlo pět měsíců a do příštího zřejmě zbývá ještě nejspíš dalších pět. Kouč Šilhavý však zůstává s hráči ve spojení. "Komunikace s hráči je velmi důležitá. A je teď mnohem víc času na analýzu zápasů, které jsme odehráli," konstatoval kouč.

Pokud to situace dovolí, tak první akcí národního týmu by měla být v září Liga národů. "Dneska už jsem třeba viděl Vláďu Daridu s novým trenérem, už byli na hřišti, měli nějaké přihrávkové cvičení. Takže už jim taky něco dovolili a už je to asi veselejší," konstatoval.

V prvním utkání by měla česká reprezentace nastoupit na Slovensku. Současné rozhodnutí vlády ale nařizuje českým občanům po návratu ze zahraničí absolvovat dvoutýdenní karanténu a to se týká i sportovců.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý: Mám víc času na analýzu zápasů

"Ani my si nedovedeme představit, že bychom měli jednotlivé hráče posílat do karantény a kluby by na ně pak zřejmě musely čtrnáct dnů čekat. Já předpokládám, že budeme muset vstoupit s ministerstvem zdravotnictví do nějakého jednání, ve kterém bychom našli společnou řeč a společnou cestu pro všechny reprezentanty tak, aby byl ten chod zajištěn řádně a v normálním provozu," řekl Jan Pauly, generální sekretář FAČR.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články