Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sigma v nastaveném čase ztratila vedení v Boleslavi

Mladá Boleslav - Mladá Boleslav po dvou přesvědčivých výhrách vydřela v domácím prostředí remízu se Sigmou Olomouc. Hosté dvakrát vedli, nejdříve se trefil parádní ranou k levé tyči Jan Navrátil, minutu poté však srovnal nádhernou technickou střelou z přímého kopu Jan Štajner. Olomouci však trvalo jen minutu, než se znovu ujala vedení, když se o gól postaral Falta. Sigma však v závěru své vedení ztratila, míč do sítě hostí dorazil Nešpor. Utkání jste mohli sledovat v našem textovém on-line přenosu.

On-line textový přenos

90.

V nastavení se již nic podstatného neudálo a oba týmy se tak rozcházejí smírně v poměru 2:2.

90.

Na Štajnerův přímý kop k hranici pokutového území si nabíhalo příliš mnoho olomouckých obránců, kteří nedokázali odhlavičkovat pryč. Míč naopak propadl k Johanovi, který poslal střílenou přihrávku těsně před Zlámalovu bránu. Tam již byl Nešpor, který se již nemohl mýlit.

90.

Boleslav srovnává na 2:2!

87.

Sigma šla do nebezpečného protiútoku a Falta již málem střílel do prázdné branky, Navrátil však podle rozhodčího fauloval při pokusu o průnik do pokutového území.

86.

Centr Štajnera z přímého kopu, Ščuk umístil hlavičku dobře k levé tyči, Zlámal však dobře zasáhl.

83.

Karaš padá u rohového praporku po souboji s Kyselou, Olomouc bude zahrávat přímý kop.

81.

Olomoucká obrana se až příliš zatáhla, Ščuk se dostal k prudké střele z dvaceti metrů, Zlámal vyrazil na svou pravou stranu. Chramosta se po následném Štajnerově centru dostává k dorážce, avšak olomoucký brankář reflexivně vyráží.

79.

Hluchá část zápasu, oba týmy se trápí při rozehrávce a navzájem se agresivně napadají.

75.

Boleslav má problémy s kombinací, hráči jsou zdvojováni a rozehrávka mařena olomouckou obranou.

72.

Obrovská šance Chramosty po skvělé kolmici Štajnera za obranu Olomouce, útočník Boleslavi však ve stoprocentní šanci střílí těsně vedle pravé tyče.

71.

Doležal byl zezadu zatažen za dres a svalen na zem, Olomouc drží míč po rozehrávce ve středu hřiště.

69.

Na zemi po souboji s Kyselou leží ošetřovaný Navrátil.

66.

Boleslav se dere do útoku a snaží se tvořit hru, Olomouc však má dobře pokrytý střed hřiště a domácím tak kombinace příliš nevychází.

62.

Pospíšil poslal skvělý centr na pravou stranu ze středu hřiště, Navrátil si naběhl za obranu a bleskově poslal centr ke vzdálenější tyči, kde již byl Falta a sklepl do sítě.

62.

A Olomouc se znovu ujímá vedení!

61.

Štajner skvělou technickou střelou ze standardní situace nádherně srovnává na 1:1!

59.

Skvěle zahraná standardní situace, Pospíšil přihrál směrem k pokutovému území na Navrátila, který z prvního doteku namířil skvělou dělovku k levé tyči. Miller si na míč sáhl, avšak nedokázal jej již vytáhnout na roh.

59.

Olomouc střílí gól a vede 1:0!

56.

Nadějná kombinace Boleslavi, Jarolím však ve středu hřiště sklepl přihrávku až příliš daleko od za obranu nabíhajícího Nešpora.

54.

Fabián ustál zákroky olomoucké obrany, protáhl se z křídelního prostoru ke středu a vypálil, střela však neohrozila branku hostí.

52.

Javůrek pronikl až k šestnáctce a i v záklonu se dostal k nebezpečné střele k levé Millerově tyči, rána však mířila těsně vedle.

51.

Obrovská šance Olomouce. Skvělá kolmice Pospíšila po vypíchnutí Johanovy rozehrávky, Navrátil se dostal sám před brankáře, avšak neumístil střelu mezi tři tyče.

49.

Nebezpečný rohový kop v podání Pospíšila, Dreksa se dostal k hlavičce, ale střela šla vedle levé Millerovy tyče.

46.

Druhý poločas začíná, oba týmy jsou aktivnější v napadání a tlačí se do útoku.

45.

První poločas končí, nezaznamenali jsme žádnou vyloženou gólovou příležitost. Olomouc je aktivnější, chybí však větší důraz ve finální fázi. Boleslavi po většinu času chyběla aktivita a přesnost v kombinaci.

44.

Boleslav je v této fázi zatím asi nejaktivnější za celé utkání v pohybu bez míče, ovšem kombinace výrazně vázne.

41.

Nešpor padá v pokutovém území. Boleslavští reklamují penaltu, k faulu však nejspíš nedošlo a hra tak pokračuje.

39.

Navrátil ztrácí míč ve středu hřiště a Nešpor se snaží uniknout olomouckému záložníkovi, dostává se však jen k autové čáře.

37.

Nešpor se obtáhl kolem Javůrka, centr však letěl nad pokutovým územím příliš vysoko.

36.

Lietava se uvolnil a z dvaceti metrů poslal nebezpečnou skákavou střelu těsně vedle levé tyče.

34.

Ščuk se dostal ke střele v nebezpečné pozici, technická rána však proletěla nad pravou spojnicí.

32.

Nebezpečný centr Jarolíma z levé strany, nabíhající hráči Boleslavi se však nedokázali dostat k míči.

30.

Javůrek dostal výbornou přihrávku do běhu a vypálil na Millera, už však byl ve velkém úhlu a brankář Boleslavi si situaci pohlídal.

28.

Faltův nadějný průnik zastavuje Johana, přímý kop je rozehrán nakrátko, finální fázi Olomouc nezvládá, v šestnáctce totiž neustále nejsou hráči, kteří by dokázali nabíhat na centry z krajů hřiště.

25.

Olomouc se snaží tvořit hru, laxní rozehrávku však vypichuje Boleslav. Její přečíslení nicméně není vyřešeno s dostatečnou intenzitou a přesností.

24.

Fabiánův centr a Johanova hlavička z nebezpečné pozice. Střela je však slabá a jde doprostřed, Zlámal sbírá míč do náruče.

23.

Škerle fauluje pronikajícího Nešpora nedaleko rohového praporku a olomoucký kapitán obdržel žlutou kartu.

22.

Štajnerova tvrdá střela z voleje míjí Zlámalovu bránu o několik metrů.

20.

Přízemní střela Karaše k tyči, Miller však byl připraven.

18.

Hlušší pasáž zápasu vyrušil další Pospíšilův průnik a dobrá narážečka se Šindelářem, zpětnou přihrávku si však záložník nezpracoval dobře. Olomoučtí ještě poté otestovali obranu Boleslavi několika centry, s těmi si však domácí poradili.

15.

Pospíšilova střela, která šla vysoko nad Millerovu bránu.

13.

Olomoučtí hráči jsou zatím velmi pohybliví, technicky zdatní a dobře kombinují, což zneklidňuje statičtější defenzivu Boleslavi.

12.

Střela Falty zpoza pokutového území je zblokována. Pospíšil následně lehce prošel obranou Boleslavi, sklepl doprostřed, ovšem tam již byl Miller.

11.

Pohledná a rychlá kombinace Sigmy po pravé straně, centr do vápna sklepává obrana Boleslavi na rohový kop.

9.

Další centr Sigmy z levé strany po bleskurychlé akci na jeden dotek, Karaš však nestihl dosáhnout na míč, aby vystřelil.

8.

Střílený centr Olomouce z levé strany pokutového území, Miller ale vyráží do bezpečí.

5.

První "testovací" centry do vápna obou týmů, obrany si však s vysokými míči poradily a snaží se jít do protiútoků.

3.

Utkání začíná, rozehrávka obou týmů je poměrně rozháraná. Žádnému ze soupeřů se nedaří udržet po větší dobu míč na svých kopačkách.

0.

Čeká nás souboj dvou ambiciózních a útočně laděných mužstev, která však v dosavadním průběhu ročníku zaostávají za očekáváními. Mladá Boleslav však po slabém úvodu chytla formu, vyhrála poslední dvě utkání, přičemž nasázela dohromady šest branek a neobdržela ani jednu. Olomouc zase po Bohemians má nejhorší obranu v lize, dostala ve čtyřech zápasech 10 branek, avšak v posledních dvou duelech neprohrála.

0.

Základní sestavy obou týmů:

FK Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Johana (C), Kúdela, Fabián – Ščuk, Jarolím – Štípek, Chramosta, Štajner – Nešpor

SK Sigma Olomouc: Zlámal – Vidlička, Dreksa, Škerle (C), Javůrek – Navrátil, Pospíšil, Šindelář, Karaš, Falta – Lietava

0.

Dobrý večer, vítejte u on-line přenosu z předehrávky pátého kola fotbalové ligy, v níž se utká Mladá Boleslav a Sigma Olomouc.

Oba ambiciózní kluby šly do utkání s cílem potvrdit stoupající formu v lize, byla to však Olomouc, která byla v prvním poločase aktivnější a snažila se držet míč a tvořit šance. Nebylo však možno zaznamenat žádnou vyloženou šanci, Sigmě po slibných sériích přihrávek chyběl větší důraz ve finální fázi, Boleslav se na druhé straně nesnažila aktivně napadat a nehrozila z žádných prostorů. Domácí jednak nebyli přesní v kombinaci, ale ani s centry do pokutového území většinou obrana hostí neměla problémy.

Boleslavi nevyšel podle představ ani vstup do druhé půle. V 51. minutě vystihl hostující Pospíšil špatnou rozehrávku, poslal kolmici na Navrátila, ale ten sám před Millerem mířil těsně vedle. Byl to však velký varovný signál pro obranu Boleslavi. Kombinace těchto dvou hráčů totiž přinesla první gól v utkání po skvěle sehrané standardní situaci. Pospíšil místo střely či centru z pětadvaceti metrů nahrál na hranici šestnáctky Navrátilovi, který okamžitě vypálil přesnou dělovkou k levé tyči.

FK Mladá Boleslav - Sigma Olomouc 2:2 (0:0)

Branky: 61. Štajner, 90.+1 Nešpor - 59. Navrátil, 62. Falta. Rozhodčí: Lerch - Pelikán, Štěrba. ŽK: Ščuk, Kysela, Bořil - Škerle, Navrátil, Doležal, Vidlička. Diváci: 3451.

M. Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Ščuk, Jarolím (81. Štoček) - Štajner, Chramosta (90. Smejkal), Štípek (66. Bořil) - Nešpor. Trenér: Minář.
Olomouc: Zlámal - Vidlička, Dreksa, Škerle, Javůrek - Navrátil, Pospíšil, Šindelář, Karaš (89. Ordoš), Falta - Lietava (46. Doležal). Trenér: Kotůlek.

Jen dvě minuty však trvalo, než Boleslav srovnala, Štajner se z přímého kopu trefil krásně do pravého horního rohu Zlámalovy branky. Nenadálá gólová přestřelka tím ale neskončila. Nedlouho po rozehrání Pospíšil poslal výborný pas za obranu domácích, u pravé lajny si na míč naběhl Navrátil a jeho centr napříč vápnem uklidil za Millera Falta.

Domácí přidali a v 72. minutě měli blízko k vyrovnání. Štajner krásně vysunul Chramostu, jenže ten potvrdil střelecké trápení z úvodu sezony a v obrovské šanci minul branku. Vzápětí Zlámal výborně vyrazil střelu střídajícího Bořila. Když už se zdálo, že si Sigma odveze všechny body, v nastavení se po centru Štajnera a lapsu olomoucké obrany dostal míč až k Nešporovi, který se z metrové vzdálenosti nemohl mýlit.

Ohlasy trenérů po utkání

Ladislav Minář (Mladá Boleslav): "Měli jsme dnes zdatného soupeře, který nám od samého začátku dělal velké problémy. Byl hodně pohyblivý a nadstandardně dobrý na míči. Přesto poločas skončil 0:0. Věděli jsme, že v takovém utkání bude hodně důležité, kdo vstřelí první gól. Dal ho soupeř a byť jsme rychle srovnali, z nepochopitelných důvodů, asi kvůli ztrátě koncentrace, jsme vzápětí zase inkasovali. Musím klukům poděkovat za morálku, že chtěli za každou cenu srovnat a neprohrát. Je velký rozdíl mezi předešlou remízou s Příbramí a s Olomoucí. Dneska ten bod musím brát vzhledem ke kvalitě soupeře a k tomu, že jsme vyrovnali až v závěru."

Martin Kotůlek (Olomouc): "Utkání mělo dva různé poločasy. V tom prvním ještě neměla hra takové parametry, jak si představuji. Na druhou stranu hrála dobře záložní řada. V druhém poločase jsme tou rychlostí a brejky hrozili a dali góly. V závěru to bylo trošku vypjaté, bohužel jsme nezvládli standardní situaci a inkasovali vyrovnávací gól, který mě hodně mrzí. S předvedenou hrou jsem ale spokojen, je to cesta, kterou chceme jít." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy