Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Sigma remizovala ve Frýdku-Místku, Opava deklasovala Třinec

Praha – Vítězná série olomoucké Sigmy během letošního ročníku Fotbalové národní ligy se poměrně překvapivě zastavila ve Frýdku-Místku. Svěřenci Václava Jílka triumfovali v devíti zápasech za sebou, ale tentokrát zachraňovali bodový zisk až v nastavení, kdy si domácí Klabník vstřelil vlastní gól. Nevyhrály ani České Budějovice, které remizovaly bez branek v Pardubicích. Vynikající formu naopak potvrdila Opava, hosty z Třince porazila 4:0.  

Fotbalisté SFC Opava se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Géla František

Olomouc přijela do Frýdku-Místku se sérií devíti vítězství a od začátku měla více ze hry. Chorý však trefil pouze tyč a neuspěli ani Petr či Škerle. Domácí naopak udeřili z první vážnější příležitosti. V 79. minutě je poslal do vedení hlavou Slaninka.

Sigma však dokázala minutu před koncem vyrovnat zásluhou vlastní branky Klabníka a spolu s Ostravou zůstávají jedinými neporaženými celky v soutěži.

Opava po skalpu mistrovské Plzně opět nadělovala, Třinec vyprovodila 4:0 

Slezský FC Opava ve středu překvapivě vyřadil z domácího poháru favorizovanou Plzeň a vynikající formu potvrdil i proti Třinci, kterému vstřelil všechny branky už během první půle.

Skóre otevřel v 9. minutě Zapalač a další trefy obstaral kanonýr Smola. Robustní útočník zaznamenal hattrick během devatenácti minut.

Opava si tak připsala třetí ligovou výhru za sebou, během této série neinkasovala a soupeřům nastřílela deset branek.

České Budějovice pošesté v řadě nevyhrály venku

Ve městě perníku se hrál vyrovnaný zápas plný osobních soubojů. Na zajímavé situace čekali diváci až do samotného závěru. Sedm minut před koncem trefil domácí Řezníček tyč.

Vzápětí byl vyloučen jeho spoluhráč Přibyl, který zatáhl za záchrannou brzdu v momentu, kdy hostující Benát mířil vstříc brankáři Knoblochovi. Strážce pardubické svatyně následný přímý kop zlikvidoval a duel dospěl k remíze 0:0.

Vlašim se veze na vítězné vlně

O bod zpět za Budějovicemi a Opavou je Vlašim po dnešním vítězství 1:0 nad Žižkovem. Jedinou branku utkání dal už v 18. minutě z přímého kopu na hranici vápna Kavka a domácí díky němu vyhráli šestý zápas za sebou.

13. kolo druhé fotbalové ligy:

Pardubice - České Budějovice 0:0 Rozhodčí: Machálek - Vlček, Černý. ŽK: Kovář - Kalod. ČK: 84. Přibyl (Pardubice). Diváci: 558.

Frýdek-Místek - Sigma Olomouc 1:1 (0:0) Branky: 78. Slaninka - 89. vlastní Klabník. Rozhodčí: Mikyska - Paták, Batík. ŽK: Vyskočil, Ilko, Willwéber, Literák, Stratil, Mihálek, Byrtus - Vepřek, Sladký. Diváci: 1957.

Vlašim - Viktoria Žižkov 1:0 (1:0) Branka: 18. Kavka. Rozhodčí: Adámková - Pelikán, Polák. ŽK: Reiter, Hašek - Vondra. Diváci: 698.

Prostějov - Táborsko 2:3 (1:2) Branky: 15. Štrombach, 88. Nekuda - 10. Ciku, 25. Nešický, 90.+1 Hanzlík z pen. Rozhodčí: Dresler - Kubec, Frimmel. ŽK: Skwarczek, Petržela, Fládr, Kroupa, Rus - Džafič, Kavlach. Diváci: 460.

Opava - Třinec 4:0 (4:0) Branky: 18., 29. a 37. Smola, 9. Zapalač. Rozhodčí: Berka - Mokrusch, Fišer. ŽK: Malcharek (Třinec). Diváci: 2518.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články