Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sigma Olomouc v Ostravě bez fanoušků, důvodem jsou vstupenky na jméno

Olomouc/Ostrava - Nejezděte na Baník, tak zní výzva fanoušků Sigmy Olomouc. Bojkotem dnešního utkání na ostravských Bazalech chtějí protestovat proti prodeji vstupenek na jméno. Ostravský klub totiž rozhodl, že na utkání bude smět jen ten, kdo se u pokladny legitimuje. Prodej vstupenek na jméno by měl zabránit řádění na tribunách. Při nákupu předloží fanoušek občanský průkaz, na lístek i do speciálního archu se zaznamená jeho jméno a datum narození. Pokud zápas proběhne bez výtržností, klub osobní údaje skartuje, v opačném případě záznamy poskytne policii.

"Vadí nám to, že máme dávat své osobní údaje, je to cizí klub. Já osobně poskytuji své osobní údaje jen tam, kde to potřebuji a hlavně jen tomu, komu věřím," říká předseda fanklubu Sigma United Tomáš Vaida. "Je to postup, který doporučuje i Českomoravský fotbalový svaz. Je to poprvé, co se s tím olomoučtí fanoušci setkávají tady, takže je to pro ně možná překvapení, ale taková je asi realita," tvrdí tiskový mluvčí FC Baník Ostrava Igor Bruzl.

Včera se přišli fanoušci Sigmy Olomouc svým oblíbeným hráčům omluvit a vysvětlit, proč dnes budou v ochozech chybět. "Nemyslím si, že bychom kvůli tomu, že tam naši fanoušci nebudou, hráli třeba o padesát procent hůř, ale ta podpora určitě chybět bude," posteskl si hráč olomoucké Sigmy Pavel Šultes.

Lístky na jméno přitom prodávala při loňském derby s Baníkem i samotná Sigma. Výsledek ale zástupci klubu hodnotí rozporuplně. Při utkání opravdu nevznikly žádné incidenty, dorazilo ale o dva tisíce méně fanoušků a oddíl ztratil zhruba 140 tisíc na vstupném.

"My jsme dosáhli toho, že z Ostravy přijelo méně lidí, takže nebylo na stadionu takové dusno a ani kapacita nebyla naplněna na sto procent, ale jen asi z osmdesáti procent, ale vůči těm fandům to nebylo nejlepší," myslí si předseda představenstva SK Sigma Olomouc Jaromír Gajda. Olomoucký klub považuje za nejlepší obranu proti vandalům kamery. Umožňují totiž získat důkaz a zadržet viníka přímo na místě. Hodlá je používat i při dalších střetnutích - například se Spartou.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články