Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sigma bude díky Kalasovi spolupracovat s Chelsea

Olomouc - Přestup Tomáše Kalase do Chelsea pomůže olomouckým fotbalistům nejen po finanční stránce, ale přinese hanáckému klubu na české poměry i unikátní spolupráci s předním anglickým celkem. Součástí dohody mezi kluby jsou i výměnné stáže pro hráče a trenéry a předávání zkušeností a tréninkových metod. Kalas ještě rok zůstane na hostování v Olomouci, pak se ale přesune do Chelsea, kde se bude chtít prosadit do áčka.

"Je to odměna za naší práci s mládeží. Dá to našim mladým hráčům šanci, že jednou budou moci jít v Tomášových stopách," uvedl ředitel Sigmy Olomouc Jaromír Gajda, podle kterého zatím vzájemná spolupráce obou klubů není přesně stanovena. "V zimě tam ale pojede na stáž trenér Zdeněk Psotka se svým asistentem a další budou následovat," dodal.

Podle Gajdy je Kalasův odchod dalším důkazem, že Olomouc produkuje velké talenty, kteří se prosadí i v zahraničí. "Dřív to byli třeba Látal s Hapalem. Teď z našich odchovanců hrají v Evropě David Rozehnal, Tomáš Ujfaluši, Roman Hubník či Radoslav Kováč. To je důkaz toho, že na naše podmínky to tu děláme dobře. Hlavně zásluhou našich trenérů," dodal Gajda.

Kalas však podle něj výjimečný talent má. "On je neuvěřitelně sportovně nadaný. Vždyť si ho od nás půjčoval i atletický tým. Stovku zaběhne za 10,8 vteřiny a do dálky v žácích skákal nejlépe v republice," upozornil, že Kalas umí skočit 690 centimetrů. "Navíc je na svůj věk hrozně vyspělý. Už když mu bylo čtrnáct, seděl vedle mě v letadle a mohli jsme si povídat jako rovný s rovným. Tenhle kluk to dotáhne hodně daleko," doplnil Gajda.

Olomouc tak nepřekvapilo, že se o hráče přetahovala řada klubů. "Měli jsme mnoho nabídek, do poslední chvíle o něj stály čtyři týmy. Chceme poděkovat Chelsea za její korektní přístup," řekl člen představenstva Olomouce Robert Runták. "Pro nás je velkou ctí, že jsme byli schopni provést přestup přímo do tak velkého klubu, jako je Chelsea. Je to vyznamenáním naší práce."

V médiích se spekulovalo, že Chelsea za Kalase zaplatila 160 milionů korun, to však olomoucké vedení odmítlo. "Smlouva je koncipovaná tak, že čím více se Tomáš prosadí, tím lépe pro Sigmu. Finanční podmínky nejsou takové, jak se objevovalo v médiích. To jsou čísla mimo realitu. My jsme spokojení a věřím, že se Tomáš prosadí, protože je to skvělý kluk, který na to má," dodal Runták.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články