Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Sherwood ve vzteku zahazoval vestu, Rooney "zažil noční můru"

Londýn - Různými způsoby prožívaly zklamání hlavní postavy včerejších velkých duelů v anglické Premier League. Manchester United se nechal ostudně vypráskat Liverpoolem 3:0, zatímco Tottenham v lize prohrál poprvé po sedmi letech na domácím hřišti s Arsenalem. A jak Wayne Rooney, jedna z hlavních hvězd United, tak Tim Sherwood, trenér Spurs, prohry nenesli lehce.

Zklamaný trenér Tottenhamu Tim Sherwood
zdroj: PA autor: Anthony Devlin

"Je to noční můra a jeden z nejhorších dnů, které jsem kdy ve fotbale zažil," řekl Rooney po utkání s Liverpoolem, které jeho Manchester United prohrál 0:3. Kuriózně přitom dvě branky Stevena Gerrarda padly po dvou odpískaných penaltách, třetí pokutový kop navíc kapitán Liverpoolu neproměnil.

"Nikdo nechce prohrávat, hlavně takhle a na svém stadionu. Není to nic pěkného," uvedl Rooney. "Liverpool hrál dobře a zaslouží si uznání, ale je těžké to strávit," doplnil osmadvacetiletý rodák z Liverpoolu, který svou kariéru začínal v Evertonu.

Gerrard: Máme na titul

Manchester se po deváté ligové porážce v sezoně propadl na sedmé místo a vzdálily se mu příčky zajišťující start v Lize mistrů. "Bude to velmi těžké, ale ještě není konec. Musíme dál pracovat co nejlépe," řekl kouč David Moyes. Nedokázal si vysvětlit, proč jeho svěřenci proti Liverpoolu tak selhali. "Na tréninku jsem viděl sebevědomé, motivované, tvrdě pracující a svědomité hráče, tohle jsem tam neviděl," uvedl nástupce Alexe Fergusona.

Liverpool se posunul v neúplné tabulce na druhé místo za Chelsea a přiživil své šance na první mistrovský titul od roku 1990. "Ukázali jsme, že jsme skuteční kandidáti, a budeme o to bojovat až do úplného konce. Věříme, že máme na to, abychom ligu vyhráli," prohlásil kapitán Gerrard. "Dominovali jsme tady od začátku do konce, přesto jsme trochu zklamaní, že jsme nedali víc gólů," doplnil třiatřicetiletý záložník.

Zahazovač vest

Stejně jako Manchester ani Tottenham nedokázal ovládnout domácí derby s Arsenalem, podobně jako United totiž poprvé za dlouhou dobu podlehli svému největšímu rivalovi. A kouč Tim Sherwood byl na lavičce viditelně velmi rozrušen výkonem svých svěřenců, o nichž již v průběhu týdne prohlásil, že hrají o svou budoucnost.

Sherwood, který v prosinci nahradil propuštěného Villase-Boase, již v patnácté minutě ve vzteku odhodil svou vestu. "Nemůžu se za to omluvit a ani nemůžu říct, že už se to nikdy nestane. Už si ani nepamatuju, proč jsem byl naštvaný, pravděpodobně to bylo něco, co jsme nacvičovali na tréninku, ale neuplatnili v zápase," prohlásil kouč Tottenhamu.

Sport
zdroj: ČT4

Největší fanoušek Tottenhamu

"Každý trenér se zachová stejně, ale já to možná dávám najevo víc než ostatní. Pokud bychom byli všichni stejní, svět by byl velice nudný. Musím dávat najevo své emoce. Pokud bych to nedělal, pak bych se přetvařoval a ve fotbale už je příliš mnoho takových. Jsem největší fanoušek Tottenhamu, jakého najdete," sdělil po utkání Sherwood, který dříve prohlásil, že v dětství fandil Arsenalu a jeho otec každý týden chodí na Emirates Stadium. "Chci jen mít srdce na rukávu [obdoba idiomu srdce na dlani, pozn. ed.], když ho zrovna mám na sobě."

Po utkání s úsměvem na tváři prohlásil, že jeho tým hrál lépe než soupeř. Výsledek zápasu podle něj přitom maskoval fakt, že Tottenham odhalil spoustu slabin v týmu Arsenalu. Za celé utkání však domácí na branku vystřelili pouze dvakrát, jediné stoprocentní šance Spurs pak přišly po dvou slepených hrubkách gólmana Szczesného.

Tomáš Rosický byl po zápase podstatně spokojenější než jeho soupeři, a to i díky svému famóznímu gólu po 73 vteřinách. Trenér Wenger měl pro jeho střelu pouze slova chvály. "Půjde to do mé sbírky úžasných gólů a to jsem řekl i Tomášovi. Hlavně proto, že není typickým střelcem a všechny tím překvapil. Neměl ani čas si uvědomit, co dělá, a už míč spadl do brány. Byl to neuvěřitelný gól," rozplýval se kouč Arsenalu. "Byl to určitě jeden z mých nejhezčích gólů vůbec. Mám z něj velkou radost, ale mnohem důležitější je, že jsme vyhráli," doplnil sám Rosický.

Zdroj
Guardian, ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články