Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sheffield United flirtuje s účastí v Lize mistrů, tabulkou šplhá i Everton

Nováček Premier League z Sheffieldu nepřestává udivovat. V 26. kole doma otočil utkání s Bournemouthem, vyhrál 2:1 a na čtvrtou Chelsea ztrácí v neúplné tabulce už jen dva body. Rozhodující trefu zaznamenal šest minut před koncem střídající John Lundstram. Daří se také Evertonu, který je po skalpu Crystalu Palace (3:1) sedmý. Zápas Manchester City - West Ham byl odložen kvůli orkánu Ciara.

John Lundstram z Sheffieldu překonává brankáře Bournemouthu v utkání Premier League
zdroj: REUTERS autor: Andrew Yates

Dean Henderson, brankář Sheffieldu United, sice inkasoval už ve 13. minutě po pohotové střele kanonýra Calluma Wilsona, ale další míč už za svá záda nepustil.

V nastaveném čase první půle vyrovnal dorážkou z malého vápna útočník Billy Sharp a posun na páté místo před Tottenham zajistil "the blades" Lundstram, který využil nezištnou přihrávku taktéž střídajícího Mousseta. 

Crystal Palace skolili Brazilci a Calvert-Lewin

Trenér hostujícího celku Roy Hodgson poslal do utkání nejstarší základní jedenáctku v klubové historii s průměrem přes 30 let, jenže zkušená sestava body nevybojovala.

V 18. minutě otevřel skóre domácí Bernard, který na zadní tyči zúročil milimetrově přesný centr Walcotta. Ve druhém poločase sice brankáře Pickforda prostřelil s notnou dávkou štěstí Christian Benteke, ale v 59. minutě se prosadil Richarlison po individuální akci a na konečných 3:1 upravil v závěru Dominic Calvert-Lewin.

Ve druhém sobotním střetnutí remizoval Brighton s Watfordem 1:1. Hostujícímu týmu zajistil vedení nádhernou trefou Abdoulaye Doucouré, ale v 78. minutě stanovil nerozhodný výsledek vlastním gólem Adrian Mariappa.

Utkání v Manchesteru bylo odloženo

Orkán Ciara bičuje od nedělního rána západní pobřeží Velké Británie. Vedle prudkých poryvů větru, které místy dosáhly rychlosti až 144 kilometrů za hodinu, ho doprovází také silný déšť a místní záplavy. Zápas Manchester City - West Ham byl proto odložen. 

Program 26. kola je kvůli krátké zimní pauze rozprostřen do dvou týdnů.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:

Everton - Crystal Palace 3:1 (18. Bernard, 59. Richarlison, 88. Calvert-Lewin - 51. Benteke), Brighton - Watford 1:1 (78. vlastní Mariappa - 19. Doucouré), Sheffield United - Bournemouth 2:1 (45.+2 Sharp, 84. Lundstram - 13. Wilson).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články