Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Shala se poprvé trefil za Spartu, zahrál si i Nizozemec Bakkal

Praha - Fotbalisté Sparty porazili v prvním přípravném utkání na soustředění v Turecku Dinamo Tbilisi 3:1. Skóre po půlhodině hry otevřel albánský záložník Herolind Shala a připsal si první branku v dresu českého mistra. Ve druhé půli nastoupil i Nizozemec Otman Bakkal, který je v letenském celku na zkoušce.

Nová posila Sparty Herolind Shala
zdroj: www.sparta.cz

Na Shalovu branku navázal v 53. minutě Ladislav Krejčí, který po vyrovnávací brance Dinama vrátil Spartě vedení. Konečnou podobu výsledku dal v závěru Bořek Dočkal a potvrdil střeleckou formu. Zaznamenal totiž osmý gól v deseti přípravných zápasech.

V Beleku bude Sparta trénovat do 10. února a odehraje tam ještě dva zápasy. V pátek nastoupí proti Steaue Bukurešť a o tři dny později proti Rubinu Kazaň.

Je nám líto, video expirovalo.
Zamíří do Sparty Nizozemec Otman Bakkal?

Brno vyhrálo i prohrálo. Testovalo hlavně mladé útočníky

Osmnáct dnů před startem jarní části fotbalové Synot ligy jsou všechny týmy v plné přípravě. Včetně Brna, které chce před druhou polovinou soutěže posílit hlavně útok. I proto jsou hned tři ze šesti nových hráčů útočníci. Zatímco Václav Klán strávil v duelu se slovenským týmem na hřišti více než půl hodiny, Filip Serečin a Josef Čtvrtníček prohře 0:2 v jihomoravském derby nezabránili. "Jsou to mladí hráči, kteří přišli s minimem zkušeností. Uvidíme, jak jejich výkonnost bude růst a jak se prosadí do sestavy," uvedl trenér Václav Kotal.

Na poslední chvíli získali brněnští posilu i na gólmanském postu. Dušan Melichárek přešel ze Slovácka do druholigového chorvatského klubu, kde však příležitost nedostal a nyní je na hostování ve Zbrojovce.

Sparta Praha - Dinamo Tbilisi 3:1 (1:0)

Branky Sparty: 30. Shala, 53. L. Krejčí, 74. Dočkal.

Sestava Sparty: Štěch - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Vácha, Matějovský (70. Mareček), Shala (65. Bakkal) - Dočkal, L. Krejčí (75. Konaté) - Picault (46. Schick). Trenér: Lavička.

Zbrojovka Brno - Ružomberok 1:0 (1:0)

Branka: 40. Jugas.

Sestava Brna: Hladký - Jugas, Košťál, Schuster - Hyčka, Zavadil, Fischer, Keresteš - Slančík (56. Zoubele), Pašek (56. Brigant), Sýkora (56. Klán).

Brno - Znojmo 0:2 (0:0)

Branky: 79. a 86. Žondra.

Sestava Brna: Melichárek (46. Veselý) - P. Buchta, Jakub Šural, Malík - R. Buchta, Šumbera, Vávra, Brigant, Serečin - Čtvrtníček, Markovič. Trenér: Kotal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články