Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Sezona začala krásným zápasem, řekl Čech po kanonádě s Leicesterem

Londýn - Petr Čech prožil v pátek rozporuplný večer. Brankář londýnského Arsenalu inkasoval v zahajovacím duelu Premier League proti Leicesteru City třikrát, přesto nakonec slavil zisk plného počtu bodů. Po vítězství 4:3 ocenil, jakým způsobem dokázali "Kanonýři" otočit nepříznivé skóre, ale současně dodal, že tři obdržené góly v domácím prostředí nejsou zrovna ideálním začátkem.

Petr Čech se snaží zabránit ve skórování Jamiemu Vardymu
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

Arsenal se v předehrávce 1. kola bleskově ujal vedení hlavičkou Lacazetteho, ale Leicester vzápětí vstřelil dva góly, když Čecha překonali Okazaki a Vardy. V nastavení první půle sice vyrovnal Welbeck, jenže jednobrankový náskok vrátil hostům opět Vardy. O výhře domácích rozhodlo těsně před koncem v rozmezí dvou minut střídající duo Ramsey - Giroud.

"Sedm branek, skvělé obraty. Sezona začala krásným zápasem, který splnil všechna očekávání," řekl po utkání Čech. "Jsem rád, že jsme to zvládli. První i druhý rok, co jsem v Arsenalu, jsme pokaždé úvodní ligové střetnutí prohráli, takže jsem rád, že to do třetice konečně vyšlo," doplnil.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal vstoupil do Premier League heroickým skalpem Leicesteru

Celek ze severního Londýna podle Čecha ukázal, že je na nový ročník dobře připraven. "Tým se s tou nepříjemnou situací dokázal vypořádat. Šli jsme za vítězstvím a zaslouženě jsme to strhli na svou stranu," prohlásil. "Ukázalo se, že kádr je silný a vyrovnaný, protože rozhodující góly dali hráči, kteří přišli do zápasu v jeho průběhu," dodal.

V dalším průběhu sezony se Arsenal podle něj musí vyvarovat zbytečných chyb jako proti Leicesteru. "Dostat doma tři góly, to není zrovna ideální začátek," uvedl Čech, jenž do utkání nastoupil s kapitánskou páskou. "Druhý padl po špatné rozehrávce, což se může stát. Ale zbývající dva jsme dostali po rohových kopech," upozornil rodák z Plzně.

"U prvního jsme zaspali při rozehrávce. Já myslel, že míč už jde do autu, když mě přelétával, a najednou se tam objevil hráč. Vrátil jsem se pozdě - měl jsem si určitě poradit líp," konstatoval Čech. "Při třetí brance dal Vardy pěknou hlavičku, ale byli jsme tam postavení a měli jsme dost času se zformovat. Na to si musíme dát pozor," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články