Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Sezona není ztracená. Manchester poslal v LM dál hattrick Van Persieho

Manchester – V domácí odvetě osmifinále Ligy mistrů dokázali fotbalisté Manchesteru United vyhrát 3:0 nad Olympiakosem Pireus. Pod hrozbou definitivně pokažené sezony i křesla trenéra Davida Moyese se dokázali vypořádat s dvoubrankovým mankem z prvního zápasu. Hlavní zásluhu na tom měl především útočník Robin van Persie, autor všech tří branek rudých.

Robin van Persie střílí třetí ze svých gólů proti Pireu
zdroj: ČTK autor: John Byrne

Manchester dal vzpomenout na sezonu 2006/07, kdy se mu proti AS Řím povedlo poprvé a do dnešního dne naposledy postoupit po prohře v úvodním venkovním utkání. United si zahrají čtvrtfinále po třech letech a částečně zachránili jinak nevydařenou sezonu, v níž už v ostatních soutěžích nemají šanci na trofej. Zároveň pomohli kouči Davidu Moyesovi, jemuž podle britských médií hrozilo po sérii neúspěchů odvolání. 

Moyes nasadil poprvé od 28. ledna do základní sestavy nestárnoucího Ryana Giggse. Legendární Velšan se ve 40 letech a 110 dnech stal nejstarším hráčem v poli, který nastoupil ve vyřazovací fázi Ligy mistrů. V soutěži si připsal 140. start a už jen dvě utkání mu scházejí na dotažení rekordmana Raúla. 

Giggs přinesl na trávník zkušenost i kvalitu a v osmnácté minutě jen tyč zabránila tomu, aby Rooney otevřel skóre. Ve 25. minutě už "Rudí ďáblové" polovinu manka z prvního duelu smazali. Holebas strčil ve vápně do Van Persieho a nizozemský útočník dal svůj šestý gól z penalt v Lize mistrů. Více jich z pokutového kopu vstřelili v soutěži jen tři hráči.

Domácí pak ve 40. minutě dvakrát podržel gólman De Gea, když vychytal hlavičku a téměř zázračně i následnou dorážku. Ještě do pauzy dokázal Manchester ztrátu dotáhnout. V nastavení první půle nabil Rooney Van Persiemu a ten podruhé překonal Roberta. 

Svůj premiérový hattrick v Lize mistrů pak třicetiletý útočník dokonal pět minut po přestávce. Roberto na jeho přímý kop vůbec nezareagoval a jen bezmocně roztáhl ruce. Van Persie dal v soutěži hattrick jako čtvrtý Nizozemec a jako první hráč United ve vyřazovací části.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United - Olympiakos Pireus

Manchester United - Olympiakos Pireus 3:0 (2:0)

Branky: 25. z pen., 45.+1 a 51. Van Persie. Rozhodčí: Kuipers - Boonman, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Carrick, Evra, Ferdinand - Manolas, Domínguez, Salino, Marcano. Diváci: 74 000. První zápas: 0:2, postoupil Manchester.

Sestavy:

Manchester: De Gea - Rafael, Jones, Ferdinand, Evra - Carrick, Giggs - Valencia (77. Young), Rooney, Welbeck (82. Fletcher) - Van Persie (90. Fellaini). Trenér: Moyes. Olympiakos: Roberto - Salino (74. Machado), Manolas, Marcano, Holebas - N'Dinga, Maniatis - Pérez (57. Valdez), Domínguez, Fuster (82. Fuster) - Campbell. Trenér: Míchel.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články