Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ševinského mrzel penaltový "zákrok nezákrok"

Brusel - Za "zákrok nezákrok" označil plzeňský stoper František Ševinský penaltový faul, kvůli kterému si Viktoria odvezla z úvodního duelu play-off Evropské ligy s Lokerenem porážku 1:2. Mrzelo ho, že spoluhráče připravil o nadějnou remízu, ale zároveň věří, že Plzeň má dostatečnou kvalitu na to, aby doma Lokeren porazila.

Lokeren - Plzeň
zdroj: ČTK/AP

"Je to zklamání, protože jsme měli na lepší výsledek. Navíc, když se v závěru pískne takováhle penalta po zákroku nezákroku," řekl Ševinský po utkání. "Míč šel za nás, nějakým způsobem jsme do sebe vrazili, protihráč spadl a rozhodčí pískl. Myslel jsem si, že píská simulování, ale když jsem viděl, že ukazuje na penaltu, tak mi to bylo jasné. Celý zápas pískal dobře, ale touto situací to trochu pokazil," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze zápasu Lokeren - Plzeň

Ani trenér Pavel Vrba nebyl po utkání přesvědčený, že zákrok Ševinského byl skutečně faul. "Při penaltě v závěru musí být rozhodčí stoprocentně přesvědčený. A on penaltu odpískal za vzájemné držení. Přitom na druhé straně nám nepískl penaltu za ruku při Horváthově přímém kopu. Ale nechci hodnotit rozhodčí. My jsme si to prohráli sami tím, že jsme neproměnili naše šance," dodal Vrba.

Pavel Vrba: Potěšilo mě, že jsme po technické stránce nebyli horší než Lokeren. V první půli jsme byli i lepší, drželi jsme míč. Bohužel ve druhé půli už to nebylo takové. Příčin porážky je víc, ale hlavní je to, že se nedokážeme v koncovce prosadit tak jako třeba v minulé sezoně. Náznaky tam jsou, ale v koncovce nejsme důslední. A pak se nemůže dostavit výsledek.

Přiznal, že velkou komplikací je absence Ševinského, který musel po penaltovém zákroku do šaten po druhé žluté. "Máme místo něj Čišovského, který sedm týdnů marodil a teď teprve začíná trénovat, a Hejdu, který toho s námi moc neodehrál. Jeden z nich to ale bude muset zvládnout," prohlásil Vrba.

Marek Bakoš: Je to škoda, že jsme slibně rozehraný zápas nedotáhli. Když zápas rozhodne penalta v 90. minutě, tak to zamrzí, ale je to třeba hodit za hlavu a soustředit se na to, abychom v tom druhém poločase, kterým odveta bude, výsledek otočili.

Lokeren podle Ševindkého není zase až tak silným protivníkem, jak by mohl vypovídat výsledek, který znamená první plzeňskou porážku po deseti vítězstvích v předkolech v řadě. "Nemyslím si, že by to byl nejsilnější soupeř. Bohužel přišla ta penalta. Do odvety je to stále hratelné. Je základ, že jsme dali venku gól, což se cení. A my jsme schopní doma vyhrát. Máme na postup," věří Ševinský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články