Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Sevilla se přiblížila Lize mistrů, Atlético zničilo Eibar a Real remizoval s Getafe

Sevilla vyhrála v 33. kole španělské ligy 2:1 na hřišti San Sebastianu a výrazně se přiblížila účasti v příštím ročníku Ligy mistrů. Na čtvrtém místě má náskok už 17 bodů právě před baskickým celkem. Vedoucí Atlético Madrid rozstřílelo poslední Eibar 5:0 a zvýšilo náskok na tři body. Druhý Real totiž uhrál pouze bezbrankovou remízu na hřišti Getafe. 

Duel Sevilla - San Sebastian
zdroj: ČTK/EFE/Juan Herrero

Sevilla - San Sebastian 2:1

V souboji sousedů v tabulce poslal San Sebastian do vedení v páté minutě Carlos Fernández, Sevilla ale zápas během tří minut otočila. Ve 22. minutě vyrovnal Fernando a následně využil šťastného odrazu míče od tyče k pohodlné gólové dorážce Júsuf En-Nesjrí.

Marocký útočník potvrdil, že se mu proti baskickému týmu daří, v kariéře mu dal šestou branku. Sevilla má na čtvrtém místě náskok už sedmnáct bodů před dnešním soupeřem, který nevyhrál popáté v řadě. Český brankář Tomáš Vaclík strávil utkání na lavičce vítězného celku.

Atlético deklasovalo Eibar 5:0

Atlético rozhodlo o jasném vítězství na přelomu obou poločasů, kdy mezi 42. a 53. minutou nastřílelo čtyři góly. Dvakrát se trefili Marcos Llorente a Ángel Correa, který přidal i gólovou asistenci. Atlético tak i po 33. kole zůstává v čele španělské ligy. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho zabrali za tři body po dvou utkáních a mají čtyřbodový náskok na druhý Real. "Bílý balet" má ale k dobru večerní utkání s Getafe.

"Bílý balet" porazil Getafe ve 13 z posledních 14 vzájemných utkání, tentokrát ale proti oblíbenému soupeři nenavázal na čtyřzápasovou vítěznou sérii v La Lize. Getafe nevyhrálo pošesté v řadě a drží se čtyři body nad sestupovým pásmem.

Španělská fotbalová liga - 33. kolo:

Pamplona - Elche 2:0 (38. Barja, 68. vlastní González), San Sebastian - FC Sevilla 1:2 (5. C. Fernández - 22. Fernando, 24. En-Nesjrí), Alavés - Huesca 1:0 (85. Battaglia), Atlético Madrid - Eibar 5:0 (42. a 44. Correa, 53. a 68. Llorente, 49. Carrasco), Betis Sevilla - Valencie 2:2 (12. Fekir, 42. Canales - 22. Guedes, 61. Soler z pen.), Cádiz - Vigo 0:0, Getafe - Real Madrid 0:0, Levante - Villarreal 1:5 (21. Malsa - 63. a 75. Chukwueze, 9. vlastní Postigo, 13. Moreno 72. vlastní Vezo).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články