Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sevilla může pomoci Liberci, Frankfurt si chce zajistit postup

Praha – Rozšířit osmičku postupujících do jarní části Evropské ligy může hned několik týmů. Mezi aspiranty je německý Frankfurt s českým útočníkem Václavem Kadlecem, který zajíždí na půdu Bordeaux. Šanci na postup má i Sevilla. Španělský celek potřebuje vyhrát na půdě Estorilu. Pokud se mu to povede, mohl by ulehčit situaci i Liberci, kterému by v tom případě stačila i remíza s Freiburgem. Podrobný textový on-line přenos z utkání Sevilla - Estoril můžete sledovat na našem webu od 19:00. Souboj Bordeaux s Frankfurtem poté od 21:05.

Jistou účast v jarním programu mají i čeští reprezentanti Ondřej Mazuch a Jan Laštůvka s Dněpropetrovskem. Play off si zahrají také Kazaň, Salcburk, Valencie, Tottenham, Razgrad, Esbjerg a Fiorentina.

Frankfurt si minule mírně zkomplikoval situaci porážkou 2:4 na půdě Maccabi Tel Aviv. Lídr skupiny F má šanci na reparát v Bordeaux. Do Francie míří podpořit tým až 12 tisíc fanoušků, což by byl neoficiální německý rekord. O největší výpravu se zatím postaral Mönchengladbach, s nímž v únoru vyjelo do Říma na zápas s Laziem zhruba 10 tisíc příznivců.

"Je to ta nejlepší věc, kterou můžeme zažít. Ukazuje to opravdovou velikost klubu i našich fanoušků," ocenil kapitán Pirmin Schwegler. Se spoluhráči touží napravit trápení z německé ligy, kde Frankfurt osmkrát za sebou nevyhrál a je až patnáctý. Kadlec by rád přerušil pětizápasové čekání na sedmý soutěžní zásah v sezoně za Eintracht.

Sevilla, která v posledních dvou zápasech EL remizovala 1:1 s Libercem, se na Estoril navnadila v sobotu, když v derby deklasovala Betis 4:0. "Od pondělí myslíme jen na Estoril. Ve fotbale musí radost nebo smutek trvat jen chvíli. Musíme se zlepšit, aby měly naše výkony kontinuitu," uvedl kouč Sevilly Unai Emery. "Postup je blízko, ale pokud nedokážeme vyhrát, můžeme mít problém. Estoril je nebezpečný. V prvním zápase jsme ho sice porazili (2:1), ale nebylo to jednoduché," řekl záložník Diego Perotti.

Jistý postupující Tottenham by si rád udobřit fanoušky po nedělní ostudné ligové prohře 0:6 s Manchesterem City. "Kohouti" mohou na hřišti Tromsö dosáhnout pátého vítězství ve skupině K. V norském týmu, jenž už nemá šanci na postup, by se měl objevit český útočník Zdeněk Ondrášek.

"Musíme si z poslední porážky vzít co nejvíce a pokusit se pozvednout si morálku vítězstvím. Doufám, že budeme hrát nejlépe, jak umíme, a uspějeme," uvedl rumunský obránce Vlad Chiriches. V Londýně Tottenham porazil Tromsö hladce 3:0.

Bod potřebuje k definitivě PAOK Soluň, kde z CSKA Moskva hostuje český útočník Tomáš Necid. Řecké mužstvo v předposledním utkání skupiny L zavítá na stadion Šachťoru Karaganda. PAOK nad ním doma zvítězil 2:1.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články