Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Severočeské derby góly nepřineslo

Teplice - Fotbalisté Ústí nad Labem zažívají povedený vstup do první ligy. Podceňovaný tým totiž ve třetím kole získal už čtvrtý bod, který mu přinesla dnešní remíza s Libercem 0:0. Slovan byl přitom osmdesát minut lepší a trefil tyč, v závěru se ale musel bránit tuhému náporu domácích. Nakonec z toho pro něj byla druhá remíza v sezoně. Utkání se od začátku neslo v duchu soubojů ve středu hřiště a byli to Liberečtí, kteří dokázali získávat mnohem víc míčů a lépe zakládat brejky.

V 16. minutě jim to dokonce málem přineslo vedení - Štajner pustil šajtlí kolmý míč mezi stopery, stoper Džuban ho neudržel a Kerič utíkal z levé strany sám na branku. Zkusil ránu k bližší tyči, jenže právě ta míč nakonec do branky nepustila. Po dvaceti minutách se ústecká defenziva přece jen zlepšila, ale pro atraktivitu zápasu to znamenalo spíš špatnou zprávu. Liberecká snaha se bortila před hranicí šestnáctky a akce domácích končily ještě mnohem dřív, hlavně vinou nepřesností a kostrbatých řešení. Světlá výjimka přišla až pár sekund před pauzou; Gebre Selassie se vydal na výlet po pravé straně a jeho přesný centr našel na malém vápně Štajnera, ten ale trefil jen náruč brankáře Nováka.

Úroveň derby změnila až 63. minuta, v níž se na hřiště dostal Nezmar a Liberec začal hrát na tři útočníky. Hra tím najednou dostala spád a po deseti minutách padl i první gól; Keričovo sólo ale rozhodčí chybně vyhodnotili jako ofsajd a neuznali ho. Chorvatský útočník si mohl za minutu spravit náladu; po chytrém pasu Štajnera byl na levé straně vápna úplně sám, ale brankář Novák jeho střelu vytáhl skvělým zákrokem od tyče ven. Hodně vzruchu nadělal následný roh, po němž museli Ústečtí zastavovat míč až na brankové čáře.

Poté začalo tlačit Ústí. Volek zakroutil míč z přímého kopu do horního růžku, kam ovšem doplachtil i brankář Bičík, a nakonec mohl zápas rozhodnout mladý Jindráček. Jeho tvrdá střela ze šestnáctky ale branku těsně minula a ani jeho nadějná hlavička z malého vápna o minutu později nakonec v brance neskončila. I proto si Ústí připsalo místo tří bodů jen svou první remízu po návratu do ligy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články