Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Severní Irové urvali výhru v Ázerbájdžánu v nastavení, Skotsko remizovalo s Anglií

Baku – Už už se zdálo, že se fotbalisté Ázerbájdžánu a Severního Irska rozejdou ze vzájemného zápasu kvalifikace mistrovství světa bez gólu. To by však nesměl být na hřišti Stuart Dallas. Záložník ostrovní země v druhé minutě nastavení vstřelil gól a zajistil hostům výhru 1:0. Vedoucí tým skupiny C Německo i bez několika opor doma deklasovalo San Marino 7:0 a v bojích o ruský šampionát zůstalo stoprocentní. Drama nabídl duel Skotska s Anglií, který nakonec skončil 2:2.

Stuart Dallas ze Severního Irska se raduje z gólu
zdroj: REUTERS autor: David Mdzinarishvili

Svěřenci Michaela O'Neilla si na druhém místě skupiny C vytvořili čtyřbodový náskok před českou reprezentací.

Severní Irové v Baku sice v 25. minutě přišli o zraněného Garetha McAuleyho, ale i bez zkušeného stopera dokázali eliminovat domácí ofenzivu. Navíc těsně před koncem z první velké šance skóroval tvrdou střelou Dallas.

Hosté udrželi čisté konto v pátém z šesti kvalifikačních zápasů a inkasovali jenom dva góly od vedoucího Německa, na které v tabulce ztrácejí dál pět bodů.

Odpor San Marina v Norimberku zlomil v 11. minutě vedoucím gólem Julian Draxler, do poločasu se ještě dvakrát prosadil Sandro Wagner a jednou Amin Younes. Obhájci světového zlata dominovali i po změně stran. Jasný triumf ještě zvýraznili Shkodran Mustafi, Julian Brandt a na závěr Wagner zkompletovaným hattrickem. Němci mají po šesti zápasech 18 bodů a skóre 27:1.

Anglie v dramatickém ostrovním derby remizovala ve Skotsku 2:2 a udržela kvalifikační neporazitelnost i vedoucí příčku ve skupině F. Šlágr v Glasgow v 70. minutě gólově otevřel po individuální akci Alex Oxlade-Chamberlain, ale mezi 87. a 90. minutou otočil skóre Leigh Griffiths dvěma precizními přímými kopy. Hráči Albionu poprvé v kvalifikaci inkasovali, ale ve třetí minutě nastavení jim zachránil bod kanonýr Harry Kane, který v reprezentaci poprvé navlékl kapitánskou pásku.

Angličané mají dva body na Slovensko, které vyhrálo v Litvě 2:1 po gólech Vladimíra Weisse a Marka Hamšíka. O čisté konto libereckého brankáře Martina Dúbravku připravil až v nastaveném čase Darvydas Šernas. Třetí zůstalo Slovinsko po domácí výhře 2:0 nad outsiderem Maltou, Skotsko je čtvrté.

Polsko si upevnilo první pozici ve skupině E, když porazilo 3:1 Rumunsko. Hattrick ve Varšavě zaznamenal Robert Lewandowski, domácí kapitán dvakrát skóroval z penalt. V závěru už jen zkorigoval výsledek Bogdan Stancu. Poláci vedou tabulku o šest bodů před Černou Horou. Ta v Podgorici zdolala Arménii 4:1 díky třem brankám Stevana Jovetiče a trefě Fatose Bečiraje.

Dánsko zvítězilo v Kazachstánu 3:1. V prvním poločase otevřel skóre Nicolai Jörgensen, těsně před pauzou byl vyloučen domácí Bauyržan Islamchan a v 51. minutě zvýšil z penalty Christian Eriksen. Oslabený Kazachstán ještě v závěru snížil po trefě Islambeka Kuata, ale poslední slovo měl v 83. minutě náhradník Kasper Dolberg.

Kvalifikace mistrovství světa 2018 ve fotbale:

Skupina C:

Ázerbájdžán - Severní Irsko 0:1 (0:0)

Branka: 90.+2 Dallas. Rozhodčí: Estrada (Šp.). 

Německo - San Marino 7:0 (4:0)

Branky: 16., 29. a 85. Wagner, 11. Draxler, 38. Younes, 47. Mustafi, 72. Brand. Rozhodčí: Petrescu (Rum.).

Skupina E:

Kazachstán - Dánsko 1:3 (0:1)

Branky: 76. Kuat - 27. N. Jörgensen, 51. Eriksen, 81. Dolberg. Rozhodčí: Bezborodov (Rus.). ČK: 43. Islamchan (Kazachstán).

Polsko - Rumunsko 3:1 (1:0)

Branka: 29. z pen., 57. a 62. z pen. Lewandowski - 77. Stancu. Rozhodčí: Buquet (Fr.).

Černá Hora - Arménie 4:1 (1:0)

Branky: 28., 54. a 82. Jovetič, 2. Bečiraj - 89. Korjan. Rozhodčí: Blom (Niz.).

Skupina F:

Slovinsko - Malta 2:0 (1:0)

Branky: 45.+2 Iličič, 84. Novakovič. Rozhodčí: Evans (Skot.).

Skotsko - Anglie 2:2 (0:0)

Branky: 87. a 90. Griffiths - 70. Oxlade-Chamberlain, 90.+3 Kane. Rozhodčí: Tagliavento (It.).

Litva - Slovensko 1:2 (0:1)

Branky: 90.+3 Šernas - 32. Weiss, 58. Hamšík. Rozhodčí: Gräfe (Něm.)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články