Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Severní Irové přijedou do Česka bez Grigga, v nominaci jsou dva nováčci

Londýn - V nominaci Severního Irska na úvodní zápas kvalifikace o postup na mistrovství světa proti českým fotbalistům jsou dva nováčci. Trenér Michael O'Neill povolal obránce Toma Flanagana z anglického třetiligového celku Burton Albion a záložníka Michaela Duffyho ze skotského Dundee.

Slavící fotbalisté Severního Irska
zdroj: REUTERS autor: Robert Pratta

"Tom si nominaci zasloužil, už jsme ho sledovali delší dobu v jednadvacítce. A protože Luke McCullough je zraněný, tak přišel čas ho povolat," řekl O'Neill. "Michael už v jednadvacítce podával stabilní výkony a teď se dočkal odměny za práci v Dundee," přidal severoirský kouč.

Český soupeř bude postrádat Willa Grigga, kterého během mistrovství Evropy proslavil popěvek severoirských fanoušků. Partnerku útočníka Wiganu totiž čeká porod. Povolán nebyl ani zkušený obránce Aaron Hughes, který se s Keralou chystá na sezonu indické ligy a podle O'Neilla nemá zatím natrénováno.

Zápas s českou reprezentací, na jejíž lavičce si odbude soutěžní debut nový trenér Karel Jarolím, se bude hrát 4. září v Praze na Letné.

Nominace Severního Irska:

Brankáři: Michael McGovern (Norwich), Alan Mannus (St. Johnstone/Skot.), Trevor Carson (Hartlepool).

Obránci: Gareth McAuley, Jonny Evans (oba West Bromwich), Craig Cathcart (Watford), Conor McLaughlin (Fleetwood), Lee Hodson (Rangers/Skot.), Michael Smith (Peterborough), Tom Flanagan (Burton).

Záložníci: Steven Davis (Southampton), Niall McGinn (Aberdeen/Skot.), Oliver Norwood (Brighton), Corry Evans (Blackburn), Jamie Ward (Nottingham Forest), Shane Ferguson (Millwall), Stuart Dallas (Leeds), Paddy McNair (Sunderland), Michael Duffy (Dundee/Skot.).

Útočníci: Kyle Lafferty (Norwich), Josh Magennis (Charlton), Conor Washington (Queens Park), Liam Boyce (Ross County).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články