Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sever proti Jihu Premier League? Blbost, hodnotí myšlenku na Utkání hvězd Klopp

Nový majitel fotbalové Chelsea Todd Boehly chce v Premier League zavést Utkání hvězd jako v zámořských soutěžích. Podle jeho návrhu by proti sobě hrály výběry z klubů ze severu a jihu. "Lidé neustále mluví o tom, že fotbalová pyramida potřebuje peníze. Myslím, že v tomhle by se Premier League mohla od amerických sportů poučit," uvedl Boehly.

Majitel Chelsea Todd Boehly
zdroj: ČTK / AP / Paul Terry

"Baseballová MLB na dvou dnech Utkání hvězd vydělala 200 milionů dolarů. Myslím, že tady by takový zápas Severu proti Jihu šel také hravě udělat," uvedl Boehly, který Chelsea koupil letos v květnu.

U trenéra konkurenčního Liverpoolu Jürgena Kloppa se však nápad nesetkal s velkým nadšením. "No, to netrvalo dlouho. Až pro ten jeho zápas najde volný termín, tak ať mi zavolá," řekl německý kouč.

"Zjevně si neuvědomuje, že v Americe na rozdíl od nás mají soutěže čtyřměsíční přestávky, takže si rádi zasportují bokem. Co bude příště? Bude po nás chtít, abychom hráli s Harlem Globetrotters?" dodal Klopp.

Také si myslí, že dát dohromady hráče z týmů velkých rivalů by nemuselo dělat dobrotu. "Opravdu chce, aby spolu hráli kluci z londýnských klubů? Nebo hráči z Manchesteru United, Evertonu, Liverpoolu a Newcastlu?" prohlásil.

Myšlenku Utkání hvězd naopak okamžitě nezavrhli v italské Serii A. "Zaslouží si to pozornost. Projekt prostudujeme a kluby se na shromáždění budou moci vyjádřit k plusům a minusům," řekl agentuře ANSA prezident italské ligy Lorenzo Casini.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články