Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Sestupem ohrožený Zlín uhrál na Slovácku cennou remízu

Uherské Hradiště - Fotbalisté Slovácka ukončili sérii tří porážek, když ve 27. kole první ligy remizovali v derby se Zlínem 1:1. Skóre otevřel po hodině hry hlavičkou Francis Koné, šest minut před koncem vyrovnal střídající Dame Diop a zachránil pro Zlín bodový zisk z tohoto utkání, v němž hosté navíc nastřelili dvě tyčky. Dosáhli tak na čtvrtou jarní remízu, stále se ale pohybují v sestupovém pásmu.

Brankář Zlína Tomáš Holý v utkání se Slováckem
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Oba týmy prochází výsledkovou krizí. Což se také odrazilo v prvním poločase na úrovni hry, která dlouho postrádala přesnost. Zlín spoléhal na precizní defenzivní taktiku. Tu prokládal protiútoky po křídlech. Zprava hrozil Matějov a na levé straně Koreš. Jejich centrované míče do trestného území končily většinou na hlavách vysokých stoperů Rady s Košútem. Za celý poločas zahrozil pouze v 10. minutě Vukadinovič, jenž mířil nad.
 
Také domácí Slovácko hlavně hledalo na hrotu útoku nakopávanými míči Koného. Z územní převahy si domácí fotbalisté vypracovali slibnější šance. Biolek v tísni hlavou trefil jen brankáře Holého, Koného hlavička těsně minula cíl a po půlhodině hry stejně dopadl i Valentův střelecký pokus.

Policie zadržela po utkání dvaadvacetiletého fanouška hostujícího klubu pro podezření z výtržnictví. Mladík po poločase vnikl na hrací plochu a v kotli zlínských fanoušků zapálil světlici, řekla krajská policejní mluvčí Lenka Javorková. Od světlice se navíc v sektoru hostů vzňala plachta, kterou museli pracovníci bezpečnostní agentury odstranit. Mladík nadýchal 0,28 promile alkoholu a skončil na policejní služebně.

Po změně stran se hrála už otevřenější partie

Hned po přestávce Havlíkovu hlavičku vytlačil brankář Holý nad břevno. Na druhé straně o osm minut později z trestného kopu ze 25 metrů zlínský kapitán Hájek trefil jen spojnici břevna a tyče.
 
Z územní převahy po hodině hry Slovácko vytěžilo první gól. Havlík našel centrem z levé strany Koného, na jehož hlavičku Holý nedosáhl. Zlín okamžitě změnil taktiku, vytáhl se z obranné ulity. Velkou šanci k vyrovnání propásl v 63. minutě Koreš, jenž se dostal za domácí obránce a únik zakončil střelou do tyče.
 
Další možnost vyrovnat trestuhodně zahodil devět minut před koncem střídající Jordan, jenž sólo zakončil jen střelou do brankáře Heči. Střelecky se hosté prosadili až v 84. minutě. Koreš našel zpětnou přihrávkou střídajícího Diopa, který přízemní střelou vyrovnal.

1. FC Slovácko - Fastav Zlín 1:1 (0:0) Branky: 60. Koné - 84. Diop. Rozhodčí: Proske - Hock, Antoníček. ŽK: Valenta, Civič, Diviš - Janíček, Koreš, Fantiš. Diváci: 5905. Slovácko: Heča - Chvátal, Rada, Košút, Civič - Šumulikoski - Biolek (71. Diviš), Daníček, Valenta (84. Kerbr), Havlík - Koné (69. Došek). Trenér: Habanec. Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Hubáček - Matejov (71. Diop), Janíček, Holík, Koreš (90. Malý) - Fantiš (75. Jordan) - Vukadinovič. Trenér: Páník.

Svatopluk Habanec (trenér Slovácka): "Měli jsme první šanci už v osmé minutě. Obrovské množství sil nás stála první půle, aby nikdo neudělal chybu. Druhý poločas byl z naší strany velice slušný. Měli jsme hodně šancí. Bohužel deset minut po vedoucí brance jsme se nesrovnali s tím, že bude Zlín hrát do brejků. Koreš nám dělal velké problémy. Zápas rozhodl právě Koreš přihrávkou na vyrovnávací gól. Jsem zklamán remízou. Chyběl nám bonbónek v podobě vítězného gólu. Na druhé straně jsme neprohráli a náš cíl je skončit v horní polovině tabulky."
 
Bohumil Páník (trenér Zlína): "Přijeli jsme na Slovácko hlavně s cílem neprohrát. Protože i bodík může hrát v konečném účtování roli. Pro nás bylo utkání velmi těžké. Slovácko drží míč a postupný útok umí dobře řešit. Ubránit soupeře nás stálo hodně sil. V prvním poločase jsme byli málo aktivní a nebyli jsme v prostorech, odkud bychom mohli zakončit. Po změně stran nám paradoxně pomohl inkasovaný gól. Z kluků jakoby spadl stres. Postupně jsme poslali do hry rychlostní fotbalisty. S bodem i s výkonem jsem spokojen. Remíza je zasloužená."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články