Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

SESTŘIH: Sparťanky udržely nulu i potřetí, Liberec doma dostal sedm gólů

Dosud stoprocentní fotbalistky Sparty neinkasovaly v sezoně ani potřetí. Na hřišti čtvrtého Liberce vyhrály jasně 7:0, když vedly už v poločase o pět branek. Dvakrát skórovala Aneta Polášková, která v desáté minutě otevřela skóre a ve druhé půli výsledek pečetila.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih a ohlasy utkání ligy žen Liberec – Sparta

Hostující hráčky měly na stadionu U Nisy od úvodu výraznou převahu a rychle Slovanu odskočily do dvougólového trháku. Rychlý brejk zakončila Polášková a o tři minuty později skórovala hlavou po rohu Dědinová.

Severočešky kupily nevynucené chyby v obraně a o výsledku bylo jasno už před poločasem. Nedůraz defenzivy domácích potrestala Trachtová a v závěrečné fázi první půle přidaly další zásahy Paulenové se Sonntagovou.

Po přestávce tempo kvůli výsledku i horkému počasí výrazně opadlo, Changová s Poláškovou přesto ještě přidaly razítko na nejvyšší výhru Pražanek v sezoně.

"Z výkonu Poláškové jsem nadšený. Říkal jsem jí, ať pracuje stále stejně, že góly přijdou. Konečně jí to tam padlo a radost jsme z toho měli všichni," uvedl trenér Sparty Pavol Gregora.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články