Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Cyklotoulky

SESTŘIH: Sparťanky na začátek ligy potvrdily roli favoritek a zastřílely si v Pardubicích

Hráčky Sparty Praha ukázaly, že budou chtít v nové ligové sezoně útočit na titul a vkročily do ní výhrou nad Pardubicemi 5:0. V prvním poločase ještě fotbalistky Pardubic v čele s brankářkou Eliškou Krejčí dovolily Sparťankám skórovat jen jednou. Nicméně v druhé půli už toho tolik nezmohly a favoritky přidaly další čtyři branky. 

Od úvodu utkání Sparta potvrzovala svoji kvalitu a nepovolovala pardubickým hráčkám příliš času na míči. Sparťanky si i vybudovaly nemalý počet šancí, nicméně skóre se měnilo jen jednou. Ve zbytku případů přišlo buď nepřesné zakončení, nebo zákrok skvěle chytající Elišky Krejčí.

Jedinou, kdo ji dokázal překonat, byla už v 5 minutě Michaela Khýrová. Ta využila dobré práce spoluhráček a zakončovala do prázdné branky, kde Krejčí neměla šanci zasáhnout. Do šaten tak Sparta šla za stavu 1:0.

V druhém poločase se podařilo Sparťankám zlomit odpor Pardubic. Nejprve se krásnou trefou prosadila Petra Bertholdová. Následně dvě branky přidaly Kateřina Kotrčová a Aneta Dědinová. A na konečných 5:0 opět brankou z dálky upravila Bertholdová.

Sparta tak vykročila úspěšně do boje o titul, kde by chtěla porazit svého největšího rivala Slavii. Její fotbalistky rovněž zvládly vstup do soutěže, když 9:2 zničily Plzeň.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články