Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

SESTŘIH: Češky podlehly Dánkám a loučí se s elitní Ligou národů

Po páteční výhře 2:1 nad mistryněmi světa Španělkami zakončily české fotbalistky kvalifikační skupinu o postup na evropský šampionát porážkou 0:2 v Dánsku. V prvním poločase svěřenkyně trenéra Karla Rady nevyužily příležitosti a ve druhé polovině domácí trestaly, skórovaly Signe Bruunová a Janni Thomsenová. Prohra znamená, že se Češky neudržely v Lize národů A.

Utkání Dánsko – Česko
zdroj: Reuters/Scanpix autor: Joesefine Hasbo Claus Fisker

V souběžně hraném utkání Španělky porazily Belgii 2:0. Češky přesto skončily ve skupině kvůli horším vzájemným zápasům se zemí z Beneluxu na čtvrtém místě.

České fotbalistky nyní čeká baráž na evropský šampionát. Nejprve se utkají s týmem ze skupiny C Ligy národů, posléze by stál v cestě za vysněnou premiérovou účastí na ME soupeř z "béčka".

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Dánsko – Česko

Češky přitom začaly ve Vejle velmi aktivně a vyslaly na dánskou gólmanku nemálo střel. Kateřina Svitková dokonce trefila břevno přímo z rohového kopu.

Jenže poté, co zůstaly šance nevyužity, favorizované domácí hráčky na startu druhé půle zabraly a převahu dokázaly využít. Na trefy Signe Bruunové a Janni Thomsenové už české lvice nenašly odpověď.

"Jsem rád, jak to holky odbojovaly. Nám patřil především první poločas, kdy jsme hráli velmi dobře. Je jen velká škoda, že naše zakončení nebylo tak kvalitní," řekl trenér Rada pro web FAČR.

"Ve druhém poločase nám začaly již velmi rychle docházet síly. Snažili jsme se na to reagovat střídáním, ale obdrželi jsme dvě branky. V závěru se nám po kompletním vystřídání ještě navíc zranila Gabča Šlajsová a zápas jsme dohrávali o deseti," dodal.

České fotbalistky tak podlehly Seveřankám i ve čtvrtém vzájemném utkání, v dubnu na ně nestačily v Uherském Hradišti v poměru 1:3.

Dánsko – Česko 2:0 (0:0)

Branky: 55. Bruunová, 63. Thomsenová. Rozhodčí: Byrneová (Angl.).

Sestava Česka: Lukášová – Šlajsová, Bertholdová, Dědinová, Huvarová (65. Pěčková) – Szewieczková (76. Růžičková), Dubcová, Cahynová (65. Sonntagová), Khýrová (76. Krejčířová) – Svitková, Černá (65. Veselá). Trenér: K. Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články