Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šestnáctiletý Lukaku snil o Chelsea, za dva roky za ni nastoupil

Londýn - Romelu Lukaku odmala snil o tom, že si jednou zahraje za Chelsea. Když v šestnácti letech navštívil během školního výletu útočiště slavného týmu na Stamford Bridge, nedokázal skrývat nadšení. O pouhé dva roky později se mu sen splnil. Jeho okamžik přišel ve druhé půli, kdy na hřišti vystřídal Fernanda Torrese.

Romelu Lukaku v belgické reprezentaci
zdroj: isifa/EPA autor: Maxim Shipenkov

"Nebyl jsem daleko od vstřelení gólu, jsem ale šťastný už jen za to, že jsem pomohl týmu k vítězství," řekl klubovému webu po výhře nad Norwichem 3:1. Lukaku přišel z bruselského Anderlechtu a již ve třetím kole si zahrál za jeden z největších evropských klubů.

"Úžasné. Je to sen, který se stal skutečností. Už od mých deseti let jsem snil o tom zde hrát. Jaké by bylo potřást si rukou s těmi všemi hráči, jako jsou Terry, Lampard, Drogba. Je skvělé být v tak velkém klubu s velkými ambicemi. To je to, co jsem hledal," nenacházel v prvním rozhovoru pro oficiální web Chelsea slov nadšení.

Kostra týmu londýnského klubu je celistvá už dlouho, přesto se v létě změny nevyhnuly ani Chelsea. Přišel právě Lukaku, Juan Mata a hlavně trenér André Villas-Boas, který je prý přísný, ale snaží se mladého hráče motivovat. Ten se chce trenérovi odvděčit poctivou prací a dalším zlepšováním se. Sny se občas plní…

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články