Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šestnáctiletého Hložka pozval trenér Krejčí do reprezentační jednadvacítky

Adam Hložek je poprvé v nominaci reprezentační fotbalové jednadvacítky. Trenér Karel Krejčí sparťanského ofenzivního záložníka vybral do týmu pro přípravný kemp v Rakousku, kde se reprezentační rezerva 5. června utká s Ruskem a 9. června se Slovenskem.

"Já už před březnovým srazem řekl, že Adam je pro mě téma. Za ty výkony, které na jaře předváděl ve Spartě, si nominaci zaslouží. Je obdivuhodné, jakým způsobem se s tím popasoval. V jeho věku se prosadit do základní sestavy Sparty je něco neskutečného," řekl Krejčí na tiskové konferenci.

Hložek byl v pondělí vyhlášen objevem této ligové sezony. V jarní části patřil k nejlepším hráčům Sparty a dal v nejvyšší soutěži tři góly. Navíc se stal nejmladším střelcem v historii samostatné ligy. Vzhledem k tomu, že patřil k oporám letenského týmu, vynechal evropský šampionát hráčů do sedmnácti let.

"Zvládl přechod do dospělého fotbalu velmi dobře, ukázal, že jeho výkony nejsou náhodné. Líbí se mi, že nebrečí a přijme i důraznou hru. Jeho dovednosti jsou na vysoké úrovni, je to velký příslib do budoucna," dodal Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Šilhavý nominoval na Bulharsko a Černou Horu

Chce aby se Hložek sžil s týmem před podzimním startem kvalifikace mistrovství Evropy. "Potřebujeme, aby do týmu nějakým způsobem zapadl, aby zapadl do party. Potřebuji ho poznat blíž. Nechceme to nechávat na poslední chvíli," uvedl Krejčí.

Kouč věří, že tým naváže na povedený březnový kemp ve Španělsku, kde hrál 1:1 s Islandem a 4:0 s mexickým výběrem do dvaceti let. Šlo o první zápasy jednadvacítky pod jeho vedením.

V Rakousku ale budou chybět čtyři zranění hráči a také středopolař Michal Sadílek, který dostal poprvé pozvánku do reprezentačního áčka.

"Je to poslední příprava před zářijovým ostrým startem kvalifikace. Chceme navázat na březnový sraz ve Španělsku, kde kluci vypadali velmi dobře. V týmu cítím zdravou konkurenci. Čekají nás zase dva velmi kvalitní zápasy," uvedl Krejčí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články