Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šest vzorů Stanislava Tecla: Od Ronalda po Lafatu

Praha - Tvůrci pořadu Studio fotbal extra zadali "domácí úlohu" jabloneckému útočníkovi Stanislavu Teclovi a požádali jej, aby se s diváky podělil o šestici svých fotbalových idolů. Úkol zněl: vybrat dvě bývalé hvězdy, dva aktivní kanonýry zahraniční provenience a dva z domácích luhů a hájů.

Co se týče zahraničních šutérů, sledoval Stanislav Tecl v dětství zejména Brazilce Ronalda a Francouze Thierry Henryho. "U Ronalda se pamatuju, že skóroval ve finále mistrovství světa v roce 2002. To měl na hlavě ten sestřih 'letadlo'. Ještě více jsem ho pak začal sledovat, když přestoupil do Realu Madrid," vzpomíná Tecl na oporu "kanárků". Směrem k historicky nejlepšímu kanonýrovi Arsenalu neváhá prozradit, že by si od takového hráče vzal všechno. "Henry mě fascinoval. Když bych si mohl vybrat jednu věc, tak by to bylo jeho zakončení."

Z aktivně hrajících ofenzivních "bomberů" má Tecl slova chvály pro duo Zlatan Ibrahimovič - Ronaldo. "Je to prostě zabiják, který umí udeřit odkudkoliv a je to jeden z nejkomplexnějších útočníků vůbec," hodnotí přednosti hvězdy Paris St. Germain a na adresu portugalské superstar dodává zajímavé srovnání s Lionelem Messim. "Myslím si, že třeba nebyl talentovaný jako Messi, ale tou svou pílí se opravdu vypracoval."

O Milanu Barošovi: "Určitě se do toho zase dostane a všechny nás přesvědčí, že je to výborný útočník."

Na české scéně je Teclovým vzorem vedle Milana Baroše také David Lafata (oba jsou mimochodem členy prestižního Klubu ligových kanonýrů). O opoře Sparty říká, že je to - v tom dobrém smyslu slova - kapitola sama pro sebe. "Tady v Česku může být takovým fotbalovým Jardou Jágrem a dávat tu góly do čtyřicítky. Má skvělý instinkt, připadá mi, jako kdyby už sekundu dopředu věděl, kam se ten míč odrazí a potom tam vždy v ten správný moment je. Tohle se nedá natrénovat, to musí člověk v sobě mít," poznamenává Tecl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články