Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šest skupin Evropské ligy může poznat všechny postupující

Praha - Ve fotbalové Evropské lize mohou být známi postupující ze všech šesti skupin, jejichž zápasy jsou ve čtvrtek večer na programu. Radovat se může trojice českých krajánků i anglický Liverpool, který zkusí aspoň trochu zapomenout na podzimní trápení v Premier League, v níž figuruje až na desátém místě. Na hřišti Steauy Bukurešť mu stačí k definitivě postupu uhrát bod, a pokud se v druhém duelu skupiny K mezi Utrechtem s českým reprezentantem do 21 let Jacobem Lenským a Neapolí zrodí remíza, může si dovolit i porážku. V takovém případě by mohla slavit i Steaua. Utkání Paris St. Germain – FC Sevilla odvysílá ČT4 a od 19:00.

Liverpoolský trenér Roy Hodgson vzal do Rumunska hodně kombinovanou sestavu. Kvůli zranění mu chybějí kapitán Steven Gerrard, bek Daniel Agger a nově také další zadák Jamie Carragher. Doma zůstal i kanonýr Fernando Torres, který odpočívá před pondělním ligovým zápasem s Aston Villou. "Musím být opatrný, abych příliš neriskoval. Možná budu šetřit až šest nebo sedm hráčů, kteří by měli nastoupit od začátku proti Aston Ville," řekl Hodgson. Místo Carraghera plánuje postavit teprve osmnáctiletého mladíka Dannyho Wilsona, který zatím za Liverpool odehrál jen neúspěšný zápas Ligového poháru proti Northamptonu.

Zatímco útočník Tomáš Necid si s CSKA Moskva zajistil ve "sparťanské" skupině F účast v jarních bojích už v minulém kole, další týmy s českými krajánky musejí ve čtvrtek o postup ještě bojovat. Besiktas Istanbul s dvojící Tomášů Zápotočným a zraněným Sivokem potřebuje vyhrát na půdě CSKA Sofia, ale v případě, že vedoucí Porto porazí domácí Rapid Vídeň, může turecký celek i prohrát.

Ve skupině D je krok od velkého překvapení Dinamo Záhřeb, v jehož kádru figuruje útočník Miroslav Slepička. Pokud dokáže chorvatský šampion i podruhé šokovat vítězstvím nad Villarrealem, tentokrát venku, postoupí na jeho úkor do vyřazovací fáze. Tu si může zajistit i PAOK Soluň a také momentálně druhý tým skupiny E Dynamo Kyjev.

Dortmund suverénně kraluje německé bundeslize, ale v Evropské lize bude ve čtvrtek odvracet vyřazení. Ve skupině J ztrácí na druhé místo tři body a ve hře o postup ho reálně udrží jen domácí výhra nad Lvovem, který zatím prohrál všechny čtyři zápasy. "Nesmíme si dovolit udělat tu chybu, že bychom je podcenili. Myslím, že náš tým v sezoně už hodně ukázal, a teď je třeba to zopakovat," uvedl záložník Nuri Sahin. Pokud Borussia zaváhá, mohou slavit postup Sevilla i Paris SG.

Čtvrteční program 5. kola EL:

Skupina D:

21:05 PAOK Soluň - FC Bruggy, Villarreal - Dinamo Záhřeb.

Skupina E:

21:05 Borisov - Dynamo Kyjev, Šeriff Tiraspol - AZ Alkmaar.

Skupina F:

19:00 CSKA Moskva - Lausanne.

Skupina J:

19:00 Dortmund - Karpaty Lvov, Paris St. Germain - Sevilla.

Skupina K:

19:00 Steaua Bukurešť - Liverpool, Utrecht - Neapol.

Skupina L:

19:00 CSKA Sofia - Besiktas Istanbul, Rapid Vídeň - FC Porto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články