Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Šest let nikdo nenaběhal tolik kilometrů jako Souček. Neuvěřitelné, řekl Moyes

Se spoluhráči ze Slavie na podzim udivoval naběhanými kilometry v Lize mistrů a nyní se Tomáši Součkovi daří fyzickou kondicí vzbuzovat pozornost také v Premier League. Záložník West Hamu svým posledním výkonem zaujal svého kouče Davida Moyese, který si českého reprezentanta zatím velice pochvaluje.

Tomáš Souček
zdroj: ČTK/PA/ autor: John Walton

Čtyřiadvacetiletý záložník uchvátil zkušeného kouče v minulém utkání na půdě Manchesteru City, kde naběhal 13,1 kilometru, což podle klubových statistik od roku 2014 nikdo v dresu "kladivářů" nedokázal.

"Tomáš naběhal víc než jakýkoliv hráč West Hamu za posledních šest let. To je na někoho, kdo právě přišel do klubu, neuvěřitelná statistika," řekl pro anglická média Moyes před utkáním na hřišti vedoucího týmu Premier League Liverpoolu.

Souček, který zamířil do londýnského klubu na hostování s opcí ze Slavie Praha, zatím za West Ham odehrál dvě utkání. Na začátku února s "kladiváři" remizoval 3:3 doma s Brightonem a ve středu s nimi prohrál 0:2 na půdě Manchesteru City.

"Samozřejmě všechno není jen o běhání, ale je to podstatná část a rozhodně nám to pomůže. Když jsme Tomáše podepisovali, měl jsem pocit, že to byla jedna z jeho silných stránek. Bavili jsme se o tom, že ve West Hamu potřebujeme nějaké nohy, trochu víc energie, běhání a pokrývání většího prostoru," uvedl Moyes.

"A navíc Tomáš je i gólovou hrozbou. Proti Brightonu měl několik šancí a proti Manchesteru City byl skoro na konci jedné z nich. To, co zatím po svém příchodu zvládl, je skvělé," doplnil šestapadesátiletý trenér, jehož svěřenci bojují o záchranu a aktuálně figurují na sestupovém místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články