Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Série porážek Karviné skončila, Jablonec sice vedl, ale vrací se bez bodu

Fotbalisté Jablonce v Karviné dobře začali, když vedli po brance Stanislava Tecla, ale nakonec odjeli domů bez bodu. Domácí celek totiž dokázal zápas otočit a po trefách Filipa Panáka a Jana Kalabišky mohli v Karviné po čtyřech porážkách slavit třetí vítězství v sezoně. Sportovní ředitel Lubomír Vlk tak zažil vítěznou premiéru na lavičce týmu, který po odvolání Jozefa Webera dočasně vede spolu s dosavadním asistentem Josefem Muchou.

Vojtěch Kubista a Tomáš Wágner
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vlk udělal v základní sestavě dvě změny v obranné čtveřici a do brány místo Berkovce poslal druhého gólmana Le Gianga, při kterém už ve 12. minutě stáli všichni svatí. Teclova rána mu po rychlém jabloneckém kontru mezi nohami prošla za záda, ale z brankové čáry ji vykopl Štepanovský.

Karviná v úvodní pasáži zápasu působila aktivněji a tvořila hru. Vyneslo jí to pár náznaků šancí a po Hoškově lobu se musel pořádně protáhnout i gólman Valeš. V závěrečné čtvrthodině prvního poločasu ovšem stále víc vysunovali útočná tykadla Severočeši.

Po trestném kopu z levé strany a Jovovičově hlavičce byl Le Giang znovu překonán, tentokrát ho na lajně ale spasil Janečka. "Kluci mi hodně pomohli, ale snad jsem jim to ve druhé půli trochu vrátil. Kolem šedesáté minuty se Jablonec dostal do dvou velkých šancí, ale naštěstí jsme to přečkali," řekl slovenský gólman, který dostal od Vlka přednost před tradiční jedničkou Berkovcem.

Hosté se ujali vedení v 37. minutě, kdy po karvinském rohu bleskově přenesli hru na druhou stranu, Masopust v situaci dva na dva přistrčil ve vápně balon Teclovi, který proti osamocenému gólmanovi nezaváhal. Jablonecký útočník si připsal osmý gól v sezoně a v pořadí střelců je druhý za Krmenčíkem z Plzně, který se trefil už devětkrát. "Je škoda, že jsme nevyužili některou z dalších šancí. Měli jsme jich několik," řekl Tecl.

Druhý gól na cestu do šaten mohl z dalšího brejku přidat Mihálik, ale jeho křížný pokus postrádal pár decimetrů

Místo dvougólového náskoku Jablonce však bylo rychle po přestávce vyrovnáno. Panák se totiž uvnitř vápna bezvadně opřel do odraženého balonu a na jeho křižný volej Valeš nedosáhl. "Špatně jsme tam odkopli míč a domácí hráč to dobře trefil," řekl trenér Jablonce Zdeněk Klucký.

Vyrovnané utkání mohli po hodině znovu strhnout na svou stranu Severočeši. A to hned dvakrát během jediné minuty, ale Le Giang po perfektním Teclově uvolnění chytil šanci Jovoviče a po rohu pak ještě větší příležitost Mihálika, který svůj volej cílil přesně pod břevno. "Tady se zápas lámal. Jovovič šel sám na gólmana a ani Mihálik svou šanci neproměnil," řekl Klucký.

I když domácí snaha vypadala bezzubě, přinesla nečekané rozuzlení. V 77. minutě se krásně z otočky z hranice velkého vápna trefil přímo do šibenice Kalabiška. Tři minuty před koncem mohl definitivně ze sóla rozhodnout Budínský, ale Valeše nepřekonal. "Prohráli jsme, protože soupeř byl lepší v zakončení," řekl Klucký.

Karviná se tak pod vedením nového trenéra dočkala prvního vítězství po čtyřech porážkách za sebou a opustila sestupové pásmo, od kterého ji dělí dva body. Sedmý Jablonec naopak prodloužil trápení na hřištích soupeřů, kde vyhrál jediné z posledních sedmi utkání. "Pro nás je to velká morální vzpruha. Takový zápas jsme potřebovali," řekl Kalabiška.

MFK Karviná - FK Jablonec 2:1 (0:1)

Branky: 53. Panák, 77. Kalabiška - 36. Tecl. Rozhodčí: Nenadál - Koval, Flimmel. ŽK: Wágner, Šisler - Kubista, Tecl, Trávník. Diváci: 3125.

Karviná: Le Giang - Štepanovský (71. Letič), Janečka, Hošek, Eismann - Budínský (90. Lingr), Šisler - Moravec, Panák, Kalabiška - Wágner (63. Ramirez). Trenér: Vlk.

Jablonec: Valeš - Holeš, Pernica, Hübschman, Hanousek - Masopust (72. Doležal), Kubista, Trávník (84. Považanec), Jovovič - Mihálik, Tecl. Trenér: Klucký.

Lubomír Vlk (trenér Karviné): "Strašně důležité vítězství. Byli jsme v těžké situaci, nerodilo se to snadno. Po dlouhé době jsme otočili nepříznivý výsledek. Kluci šli velkým morálem za vítězstvím a byli odměněni. Hodně nám pomohly dva zákroky Le Gianga za stavu 1:1."

Zdeněk Klucký (trenér Jablonce): "Měli jsme zápas dobře rozehraný. Podařilo se nám vstřelit branku. Po poločase jsme se připravili, že do nás soupeř půjde, to se potvrdilo. Ve druhé půli jsme přestali být aktivní směrem dopředu. Kolem šedesáté minuty se zápas lámal, my jsme si tam vytvořili dvě obrovské šance, ale brankář obě chytil. Bohužel soupeř nám ve druhé půli vstřelil dvě branky."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články