Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Senzační obrat. Real vedl 2:0, ale se Sociedadem prohrál 2:4

Madrid – Ostudu si na hřišti Realu Sociedad utrhl úřadující vítěz Ligy mistrů Real Madrid. Los Blancos sice již po jedenácti minutách vedli 2:0, jenže baskický klub do poločasu ztrátu smazal a dvěma góly ve druhém poločase obrátil stav utkání na konečných 4:2. Úsměvy málem tuhly i na rtech fanoušků Barcelony, až branka osm minut před koncem Blaugranés zajistila vítězství na hřišti Villarealu. Tři body si připsalo i mistrovské Atlético.

Dani Carvajal utěšuje Jamese Rodrígueze
zdroj: ČTK/AP

Real na jaře v San Sebastianu vyhrál 4:0 a dnes to vypadalo na podobný scénář. Domácí jako by se ještě nevzpamatovali ze čtvrtečního debaklu v Evropské lize v Krasnodaru, po jedenácti minutách prohrávali 0:2. Cestu do sítě našli Sergio Ramos a Velšan Gareth Bale, ale snadný úvod zřejmě hosty ukolébal.

Poté už stříleli jen domácí, kteří využili snad i čerstvé absence defenzivního záložníka Xabiho Alonsa, jenž nedlouho před zápasem přestoupil do Bayernu Mnichov. Hosté se absolutně nedokázali vyrovnat s protiútoky po stranách a hlavně s náběhy hráčů na centry do středových prostorů. Z nich totiž padly všechny branky Sociedadu.

Nejdříve si na vzdálenější tyč po centru z rohového kopu naběhl Inigo Martínez a zcela nehlídaný levačkou z první zakončil za Casillasova záda. Zurutuza pak čtyři minuty před přestávkou naběhl na de la Bellův nákop z levé strany a hlavou usměrnil balon do sítě.

Kanonáda Sociedadu pokračovala i po přestávce, domácí měli hned několik stoprocentních šancí, využili však pouze dvě z nich. Nejdříve se Prieto protáhl po pravé straně, poslal zpětnou přihrávku na Zurutuzu a ten se již podruhé nemýlil. A čtvrt hodiny si místo v šestnáctce našel Vela, skvěle zamířil a zcela neomylně propálil Casillase. Real si tak připisuje po porážce ve španělském Superpoháru již druhou prohru v sezoně.

Gólová radost Maria Mandžukiče
zdroj: Getty Images autor: Gonzalo Arroyo Moreno

Barcelona zdolala Villarreal až v závěru

Barcelona sice měla převahu, Messiho dvakrát zastavila tyč, ale i domácí si vytvářeli šance. Sandra poslal trenér na hřiště až v závěru místo Pedra a mladík se mu odměnil. Na gólovém zápisu však měl velký podíl Messi, jehož střela prošla brankáři mezi nohama a Sandro míč dorazil do sítě.

Atlético se dostal do vedení již v 11. minutě, na rohový kop Kokeho si naběhl Miranda a hlavičkou s přispěním brankové konstrukce překonal gólmana Iruretu. O čtrnáct minut později Gabi z přímého kopu přesně nacentroval na Mandžukiče a posila z Bayernu Mnichov neomylně zakončila.

Hostům se ve 34. minutě po pěkné kombinaci podařilo snížit, svůj premiérový gól v dresu Eibaru oslavil obránce Abraham. V druhém poločase dokonce mohl nováček ligy vyrovnat, Bóveda ale nenasměroval hlavičku mezi tři tyče. Atlético tak s problémy uhájilo první ligovou výhru v sezoně.

2. kolo La Ligy

Bilbao - Levante 3:0 (32. Aduriz, 51. Iturraspe, 76. Muniain), Cordóba - Vigo 1:1 (60. Cartabia - 52. Orellana), Atlético Madrid - Eibar 2:1 (11. Miranda, 25. Mandžukič - 34. Abraham), Getafe - Almería 1:0 (29. Vázquez), Valencie - Málaga 3:0 (31. Alcácer, 45. Parejo, 56. Piatti), Villarreal - FC Barcelona 0:1 (82. Sandro), Elche - Granada 1:1 (90.+1 Lombán - 82. Rico).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články