Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Senzace z Kapverd kosí soupeře, v osmifinále afrického šampionátu už je i Senegal

Africký šampionát (AFCON) zná první účastníky play-off. Jsou jimi obhájci titulu ze Senegalu a nečekaně i fotbalisté Kapverd, kteří ve druhém utkání ve skupině B porazili Mosambik 3:0, což jim v předstihu zajistilo první místo v tabulce. Favorizovaní Senegalci ve skupině C zdolali Kamerun 3:1.

Emoce fotbalistů Kapverd po vstřeleném gólu na Africkém poháru národů
zdroj: twitter.com/CAF

Obhájci titulu otevřeli skóre v 16. minutě zásluhou Sarra, na nějž v 71. minutě navázal Diallo. Castelletto poté střetnutí kontaktní brankou zdramatizoval, ale v nastavení pojistil výhru favoritů Mané.

Senegalci tak navázali na triumf 3:0 proti Gambii a na kontinentálním mistrovství postoupili ze základní skupiny počtvrté za sebou. Naopak Kamerun nedokázal ani podruhé zvítězit, na úvod remizoval 1:1 s Guineou.

Egypťané a Ghaňané jsou pod tlakem 

Kapverdy poslal do vedení po půlhodině záložník španělského Vallecana Bebe a ve druhém poločase stvrdili výhru Ryan Mendes a Kevin Pina. Reprezentace ostrova v Atlantickém oceánu postoupila do vyřazovací fáze i na předchozím šampionátu v roce 2022, nejlepším výsledkem je čtvrtfinálová účast z roku 2013.

O druhou postupovou pozici musí zabojovat sedminásobní kontinentální šampioni z Egypta, kteří doposud dvakrát remizovali a na závěr je v pondělí čekají právě Kapverdy. Uspět nicméně bude chtít i zatím třetí Ghana.

Mistrovství Afriky ve fotbale:

Skupina B:
Kapverdy – Mosambik 3:0 (1:0)
Branky: 32. Bebe, 51. Mendes, 69. Lenini.

Skupina C:
Senegal – Kamerun 3:1 (1:0)
Branky: 16. Sarr, 71. Diallo, 95. Mané – 83. Castelletto.
Guinea - Gambie 1:0 (0:0)
Branka: 70. Camara.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články