Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Senegal vyhrál opakovaný zápas v JAR a po 16 letech postoupil na MS

Třetím postupujícím z africké zóny CAF na mistrovství světa 2018 se stali fotbalisté Senegalu. Lvi z Terangy zvítězili v opakovaném utkání na půdě Jihoafrické republiky a před posledním kolem mají v kvalifikační skupině D pětibodový náskok před druhou Burkinou Faso. Senegal se představí na světovém šampionátu po 16 letech, při své premiérové účasti v roce 2002 se probojoval až do čtvrtfinále.

Radost fotbalistů Senegalu
zdroj: Reuters autor: Siphiwe Sibeko

V Rusku bude startovat pět afrických týmů, vedle Senegalu už si zajistily účast Nigérie a Egypt. O zbylá postupová místa usilují Tunisko s Kongem ve skupině A a Maroko s Pobřežím slonoviny ve skupině C.

Senegal před rokem prohrál v Jihoafrické republice 1:2 poté, co rozhodčí Joseph Lamptey zmanipuloval výsledek nařízením penalty ve prospěch domácích za ruku, která nebyla.

Ghanský sudí dostal v březnu od FIFA doživotní zákaz činnosti, a když později sportovní soud CAS tento verdikt potvrdil, nařídila mezinárodní fotbalová federace opakování zápasu.

Senegal vděčí za výhru hlavně dvojici hráčů z anglické ligy. Nejprve ve 12. minutě vysunul záložník Liverpoolu Sadio Mané kolmicí útočníka West Hamu Diafru Sakha a ten sám před brankářem nezaváhal.

Hosty pak zachránilo břevno a v 38. minutě si opory Senegalu z Premier League role obrátily. Sakho přihrál do vápna na Maného, jehož střelu sice domácí brankář zastavil, ale vyrazil míč nešťastně přímo do spoluhráče Thamsanqy Mkhizeho, který si dal vlastní gól.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články