Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Šéf UEFA Platini zkolaboval v restauraci. Už je v pořádku

Johannesburg - Prezident UEFA Michel Platini byl dnes ráno propuštěn z nemocnice v Johannesburgu, kam byl v pátek večer převezen poté, co zkolaboval v místní restauraci. Vyšetření, která podstoupil, neodhalila žádné zdravotní problémy. Jeho tělo prý bylo jen oslabeno chřipkou a nedostatkem cukru v krvi. Podle mluvčího UEFA Williama Gaillarda byl pětapadesátiletý funkcionář několik dní nemocný, když se v chladném počasí v JAR nastydl. "Měl rýmu, teploty a lehčí chřipku. Při jídle v restauraci zkolaboval," řekl Gaillard.

"Michal Platini dnes v devět hodin ráno opustil nemocnici," stojí v prohlášení UEFA a FIFA. Platini se má podle plánu zúčastnit nedělního finále mistrovství světa mezi Nizozemskem a Španělskem. "Vyšetření neodhalila žádné zdravotní problémy a pan Platini se těší na finále," pokračuje prohlášení.

Podle mluvčího Gaillarda byly důvodem Platiniho kolapsu zvýšená teplota, příznaky chřipky a především nízká hladina cukru způsobená tím, že téměř celý den nejedl. Při příchodu do restaurace Pigalle na předměstí Sandtonu navíc musel zdolat několik schodů.

Bývalý trenér Liverpoolu Houllier doprovodil Platiniho do nemocnice

Platini byl na večeři v restauraci Pigalle nedaleko hotelu pro funkcionáře FIFA a UEFA. Byl s ním mimo jiné někdejší kouč Skotska a technický ředitel UEFA Andy Roxburgh a bývalý trenér Liverpoolu Gérard Houllier, který Platiniho doprovodil do nemocnice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články